Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η JE Design μεταμορφώνει το ντίζελ SEAT Leon

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η JE Design μεταμορφώνει το ντίζελ SEAT Leon

ΝΕΑ

Η JE Design μεταμορφώνει το ντίζελ SEAT Leon

ΝΕΑ

Θέλοντας να γιορτάσει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, η γερμανική βελτιωτική JE Design παρουσιάζει μια extreme πρόταση αναβάθμισης για το SEAT Leon FR diesel, η οποία αλλάζει του χαρίζει μια πολύ επιθετική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Στην πρόταση βελτίωσης της JE Design για το Leon FR ξεχωρίζει λοιπόν το εξωτερικό bodykit, το οποίο αποτελείται από πλαϊνές ποδιές και σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, πίσω διπλό διαχύτη με μεγάλες διπλές εξατμίσεις, αλλά και φουσκωμένους θόλους των τροχών.

Παράλληλα, η JE Design έχει δουλέψει αρκετά με την πίσω αεροτομή, προσφέροντας μια νέα μηχανικά ρυθμιζόμενη σε τρεις θέσεις (Highspeed, Race και Race+), με κάθε μια εξ αυτών να προσφέρει την απαιτούμενη κάθετη δύναμη για να κρατήσει σταθερό το πίσω τμήμα του σLeon ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Εκτός τώρα της εμφάνισης, το βελτιωμένο αυτό Leon διαθέτει και μια νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW DCC, η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 45 χλστ. Παράλληλα, αλλαγμένοι είναι και οι τροχοί, που διαθέτουν και νέες μαύρες ζάντες 20 ιντσών. Στην εξάτμιση, υπάρχει ένα νέο ανοξείδωτο σύστημα με στρογγυλές 80 χλστ. ή οβάλ (140×90 χλστ. ή 160×90 χλστ.) διπλές απολήξεις, που βελτιώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο του κινητήρα, η JE Design με έναν επαναπρογραμματισμό του «εγκεφάλου» καταφέρνει να βγάλει από τον 2λιτρο TDI πετρελαιοκινητήρα του Leon 220 άλογα, από 184 εργοστασιακά, αλλά και 50 Nm παραπάνω ροπής (430 Nm συνολικά). Oι επιδόσεις του Leon της JE Design είναι βελτιωμένες, με το 0-100 km/h να έρχεται πιο γρήγορο κατά 0,3 sec (7,2 sec) και την τελική ταχύτητα να αγγίζει πλέον τα 232 km/h.