Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar κατεβαίνει στην κλάση C!

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Jaguar κατεβαίνει στην κλάση C!

ΝΕΑ

Η Jaguar κατεβαίνει στην κλάση C!

ΝΕΑ

Με την αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της να φλερτάρει διαρκώς το τελευταίο διάστημα τα premium μικρά, η Jaguar επιθυμεί τώρα διακαώς να χτυπήσει στην καρδιά της κατηγορίας C, εκεί όπου τα Audi A3, Mercedes A-Class & ΒΜW Σειρά 1 αποσπούν τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πριν από δύο χρόνια, ο Ian Callum, διευθυντής σχεδιασμού της Jaguar, δήλωσε ότι «υπάρχει πάντα χώρος για να πας σε κάτι μικρότερο – ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα», πράγμα που σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο με 5 πόρτες του segment C παραμένει μια μεγάλη πιθανότητα για τη φίρμα, αν και δεν έχουμε ακούσει νεότερα προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και αρκετό καιρό.

Από την άποψη του σχεδιασμού, αυτή είναι μια αξιοπρεπής απόπειρα από την Kleber Silva, υπολογίζουμε όμως ότι η Jaguar θα πήγαινε σε κάτι πολύ πιο κομψό, να για παράδειγμα σαν την τελευταία εκτέλεση, την I-Pace.

Advertisement
Advertisement

Ούτως ή άλλως, αν η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορούσε να βρει έναν τρόπο να μικρύνει την πλατφόρμα iQ για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο μοντέλο και στη συνέχεια να επεξεργαστεί πώς να συσκευάσει σωστά το εσωτερικό, τότε σίγουρα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ευκαιρία και να ρίξει έναν αξιόμαχο ανταγωνιστή δίπλα στα Audi και BMW.