Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar άρχισε να στρατολογεί μέσω του Gorillaz app (vid)

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar άρχισε να στρατολογεί μέσω του Gorillaz app (vid)

ΝΕΑ

Η Jaguar άρχισε να στρατολογεί μέσω του Gorillaz app (vid)

ΝΕΑ

Πέρασαν μόνο δύο μήνες από το λανσάρισμα της καινοτόμου εφαρμογής μέσω της οποίας η Jaguar Land Rover υποσχόταν να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα ταλαντούχων νέων με έφεση στον τομέα των ηλεκτρονικών και του software engineering. Και ήδη έχει αρχίσει να στρατολογεί!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Είναι ένα φιλόδοξο και πρωτοποριακό project, μέρος της συνεργασίας με τη δημοφιλή μπάντα των Gorillaz, που από μόνοι τους είναι και αυτοί πρωτοποριακοί. Κι αυτό διότι πρόκειται ένα μουσικό γκρουπ από… καρτούν, το οποίο σκαρφίστηκε η φωνή των Blur, o Damon Albarn, παρέα με τον Jamie Hewlett.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε με αφορμή τη συμμετοχή της Jaguar στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E, με τη… Noodles, μία εκ των «εικονικών» μελών της μπάντας να αναλαμβάνει ρόλο πρέσβειρας της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, μέσω της εφαρμογής «The Gorillaz», η JLR καλούσε… εσάς, να «σπάσετε» την κωδικοποιημένη πρόκληση που βρισκόταν στο app. Ναι, εσείς που μας διαβάζετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας.

Αυτό έκανε και ο Daniel Dunkley, ένας 23χρονος από το Γκλούσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας και είναι ο πρώτος που εντάσσεται στο δυναμικό της Jaguar Land Rover! Έτσι έχει μία δεύτερη ευκαιρία, δεδομένου πως άφησε το σχολείο στα 16 και έκτοτε εργαζόταν σε τοπικό λατομείο.

Όμως όντας δεινός video gamer, ανέπτυξε ικανότητες στην κωδικοποίηση και το software, που τον βοήθησαν στην πρόκληση και έτσι, από τις 2 Οκτωβρίου, θα εργάζεται στις εγκαταστάσεις της JLR στο Γκέιντον του Ουόργουικσαϊρ ως software engineer!

Advertisement

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Μέχρι σήμερα, περίπου 400 χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατεβάζει το Gorillaz app, 41 χιλιάδες έχουν αποδεχθεί την πρόκληση αλλά μόλις το 10% έχει καταφέρει να σπάσει τον κώδικα.

Όμως δεν τελειώνουν όλα εδώ, η JLR αναζητά κι άλλα ταλέντα και θα το κάνει στο Tech Fest που διοργανώνει στις 8-10 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Λονδίνου. Όμως μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας από κάθε άκρη του κόσμου, επισκεπτόμενοι την εν λόγω εφαρμογή.

Αποδέχεστε την πρόκληση;

Advertisement