Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο ηλιοροφής (+vid)

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο ηλιοροφής (+vid)

ΝΕΑ

Η Hyundai παρουσιάζει τον πρώτο αερόσακο ηλιοροφής (+vid)

ΝΕΑ

Το τμήμα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Hyundai παρουσίασε τον πρώτο αερόσακο ηλιοροφής στην ιστορία του αυτοκινήτου, που στόχο έχει να προστατεύσει τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο νέος αερόσακος της Hyundai Mobis, όπως ονομάζεται το τμήμα εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της εταιρείας, αποτελεί προϊόν εξέλιξης τουλάχιστον 2 ½ ετών. Τοποθετείται σε ηλιοροφές και πανοραμικές οροφές ανεξαρτήτους του μεγέθους τους και σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος προστατεύει το κεφάλι και τον αυχένα των επιβατών.

Σύμφωνα με την Hyundai Mobis ο αερόσακος απαιτεί μόλις 0,08 δευτερόλεπτα για να «φουσκώσει», βγαίνοντας από το πίσω μέρος της ηλιοροφής προς τα εμπρός, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στις ράγες της ηλιοροφής.

Στόχος της εταιρείας είναι πολύ σύντομα ο νέος της αερόσακος να αποτελέσει στοιχείο του εξοπλισμού ασφαλείας όχι μόνο των μοντέλων της Hyundai και της Kia, αλλά και όλων των υπολοίπων κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως, στοχεύοντας αρχικά τουλάχιστον στους κατασκευαστές premium SUV μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Ήδη μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες δοκιμές στο εργαστήριο και στο δρόμο, ενώ έχει εξελιχθεί και η απαιτούμενη τεχνολογία για την παραγωγή του αερόσακου. Πλέον, η Hyundai Mobis αναμένει και τις πρώτες παραγγελίες για να ξεκινήσει την παραγωγή του.