Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford πατεντάρει σύστημα για αυτόνομο off-road!

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford πατεντάρει σύστημα για αυτόνομο off-road!

ΝΕΑ

Η Ford πατεντάρει σύστημα για αυτόνομο off-road!

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι η αυτόνομη οδήγηση δεν θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια μέρος μόνο της καθημερινής μας μετακίνησης στην πόλη, αφού σύμφωνα με τις νέες πατέντες που κατέθεσε η Ford, αυτόνομα θα κινούμαστε ακόμη και στο off-road! ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο αυτόνομο σύστημα για εκτός δρόμου οχήματα που ετοιμάζει η Ford είναι επαναστατικό και σίγουρα αλλάζει πλέον όλη την έννοια του off road, αφού βάσει των πατέντων που κατατέθηκαν το αυτοκίνητο μόνο του θα «αποφασίζει» εάν μπορεί να διαβεί ένα βαθύ χαντάκι ή να περάσει από μια απότομη πλαγιά σε μια εκτός δρόμου διαδρομή και στη συνέχεια μόνο  του πάλι θα το επιχειρεί!

Ειδικότερα, στο αυτοκίνητο τοποθετείται ένα σύστημα όπου έχουν αποθηκευτεί στην μνήμη του μια σειρά από ειδικές οδηγίες και σενάρια για κίνηση off road και αποφυγή εμποδίων, ανάβαση-κατάβαση πλαγιών κ.λπ., βάσει πάντα των δυνατοτήτων του οχήματος.

Όταν λοιπόν το όχημα πλησιάσει σε ένα τέτοιο έδαφος το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίσει το εμπόδιο ή το χαντάκι, την πλαγιά κ.λπ. (κλίση, βάθος κ.ο.κ.), θα το συγκρίνει με αυτά που διαθέτει στην μνήμη του και στη συνέχεια θα αποφασίζει εάν μπορεί το αυτοκίνητο να συνεχίσει την πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Εφόσον δοθεί το πράσινο φώς, το σύστημα θα αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και θα κοντρολάρει ακόμη και την ενεργή ανάρτηση την οποία θα διαθέτει το όχημα.

ford-patent-to-take-the-fun-out-of-off-road-driving_640

Σύμφωνα με τη Ford η πατέντα αυτή μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε τύπο αυτοκινήτου που φέρει κάποιο σύστημα τετρακίνησης για off road, όπως SUV, pick-up, επαγγελματικά οχήματα κ.λπ. Ως προς το πότε και εάν θα τη δούμε και στην παραγωγή, αυτό προς το παρόν είναι άγνωστο, αν και πιστεύουμε ότι όταν θα έρθει η εποχή της αυτόνομης οδήγησης, τέτοιου είδους συστήματα θα αποτελέσουν μέρος του εξοπλισμού των μελλοντικών οχημάτων.

Advertisement

ford-patent-to-take-the-fun-out-of-off-road-driving_2640