Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford και το Bike Sharing

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford και το Bike Sharing

ΝΕΑ

Η Ford και το Bike Sharing

ΝΕΑ

Η Ford Γερμανίας και η Deutsche Bahn Connect GmbH, θυγατρική της Deutsche Bahn AG, διευρύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης, αφού πλέον αυτή δεν περιορίζεται στο πρόγραμμα κοινοχρησίας αυτοκινήτων αλλά επεκτείνεται και σε αντίστοιχο πρόγραμμα με ποδήλατα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τον επόμενο μήνα, 3.200 ποδήλατα FordPass θα είναι διαθέσιμα από το σύστημα εκμίσθωσης Call a Bike της Deutsche Bahn στους ποδηλάτες της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ, καθώς η Ford Γερμανίας γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων ο οποίος υποστηρίζει υπηρεσίες κοινοχρησίας ποδηλάτων στην Ευρώπη.

«Ως πάροχος στον τομέα των μεταφορών θα συνεργαστούμε στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που συμπληρώνουν το σύστημα μεταφορών με τρόπους που έχουν νόημα, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζουμε την υπηρεσία κοινοχρησίας ποδηλάτων FordPass με την κορυφαία υπηρεσία του χώρου στη Γερμανία, την Call a Bike», δήλωσε ο Steven Armstrong, αντιπρόεδρος της Ford Motor Company, ανακοινώνοντας τη συνεργασία στο φόρουμ New Mobility World, το οποίο διοργανώθηκε στη διεθνή Έκθεση IAA της Φρανκφούρτης με θέμα το μέλλον των μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για κινητό FordPass ώστε να εγγραφούν στην υπηρεσία Call a Bike, να βρουν το κοντινότερο διαθέσιμο ποδήλατο και να πληρώσουν online. Η εφαρμογή FordPass είναι ήδη διαθέσιμη για την πρόσβαση στην υπηρεσία car sharing της μάρκας, για την ανεύρεση χώρων στάθμευσης ή των χαμηλότερων τιμών καυσίμων σε κοντινά πρατήρια.

«Η χρήση ποδηλάτου για μετακινήσεις στις πόλεις μας και η τάση προς την κοινοχρησία θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στα επόμενα χρόνια. Χάρη στη νέα υπηρεσία που προσφέρεται στο Ντίσελντορφ και στην Κολωνία, διευρύνουμε τις υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών που παρέχουμε στους πελάτες μας με ένα εξαιρετικά φιλικό στο περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τώρα την υπηρεσία Call a Bike σε συνεργασία με τη Ford ώστε να διαθέτουμε ακόμη μεγαλύτερο δίκτυο εκμίσθωσης για τους πελάτες μας στη Γερμανία. Όλοι οι πελάτες του Ford Pass Bike θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξ’ ολοκλήρου την υπηρεσία Call a Bike και αντιστρόφως, χωρίς την ανάγκη εκ νέου εγγραφής», δήλωσε η Sylvia Lier, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Bahn Connect.

FordIAA2017-StevenArmstrong640tall

Advertisement

Οι δύο πλευρές συνεργάζονται από το 2013 στον τομέα του car sharing και τον περασμένο Αύγουστο, η Ford ανακοίνωσε τη δωρεάν παροχή 100.000 νέων συνδρομών διάρκειας ενός έτους για τους πελάτες της.

«Πριν τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε από κοινού ένα πρόγραμμα κοινοχρησίας, στα πλαίσια επέκτασης της Ford στις υπηρεσίες μεταφορών. Το bike sharing πρόγραμμά μας αποτελεί το επόμενο βήμα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης στρατηγικής. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουμε τα αστικά συστήματα μεταφοράς με μία λύση μηδενικής ρύπανσης και να διαθέσουμε φιλικές στο περιβάλλον, χαμηλού κόστους υπηρεσίες σε έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών», δήλωσε ο Wolfgang Kopplin, Αντιπρόεδρος της Ford Γερμανίας.

Advertisement

Η Deutsche Bahn Connect αναλαμβάνει τη διαχείριση της υπηρεσίας και των απαιτήσεων των πελατών για το στόλο των νέων ποδηλάτων με το σήμα FordPass, τα οποία θα φέρουν τα χρώματά της. Τα ίδια ποδήλατα θα μπορούν να εκμισθώνονται και μέσα από την εφαρμογή Call a Bike.