Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford εγκαινιάζει νέο κέντρο ακραίων κλιματικών δοκιμών (vid)

Ελλάδα 17:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford εγκαινιάζει νέο κέντρο ακραίων κλιματικών δοκιμών (vid)

ΝΕΑ

Η Ford εγκαινιάζει νέο κέντρο ακραίων κλιματικών δοκιμών (vid)

ΝΕΑ

Θερμοκρασίες από -40 έως 55⁰C, χιονοπτώσεις και ανέμους 250 km/h θα μπορεί να προσομοιάζει μεταξύ άλλων το νέο κέντρο εξέλιξης της Ford στη Γερμανία.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη κάθε νέου μοντέλου κρύβει και εξαντλητικές δοκιμές όλων των συστημάτων του κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Πολλές από αυτές γίνονται σε πραγματικές συνθήκες σε κάθε πιθανή γωνιά του πλανήτη. Η Ford εγκαινίασε όμως ένα κέντρο στην Κολωνία στο οποίο μπορούν να αναπαράγονται σε εργαστηριακές συνθήκες όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ford-weather-factory345676543harpi530

Το κέντρο John Andrews δεν θα αντικαταστήσει φυσικά τις πραγματικές δοκιμές αλλά θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο εύρος ερευνών με την τεχνολογική αρτιότητα της υποστήριξης που προσφέρει ένα εργαστήριο. Η μονάδα προσφέρει τις πρώτες εγκαταστάσεις σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία με δυνατότητα προσομοίωσης ακραίων καιρικών και ατμοσφαιρικών συνθηκών. Υπάρχει δυνατότητα προσομοίωσης βαριάς χιονόπτωσης, υψομετρικών συνθηκών 5.200 μέτρων, θερμοκρασιών από -40 έως 55⁰C, υγρασίας 95% αλλά και ανέμων με ταχύτητα έως 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

ford-weather-factory345676543harpi640

Το κέντρο θα βοηθήσει σημαντικά την διαδικασία των δοκιμών που γίνονται σε ακραίες συνθήκες στη ασφάλεια, την αξιοπιστία, την άνεση, στα ηλεκτρικά κυκλώματα, στα συστήματα κλιματισμού και σε πολλούς άλλους τομείς κάθε νέου μοντέλου κατά τη διάρκεια της φάσης εξέλιξης. Η διαφορά είναι πως η συγκέντρωση δεδομένων που χρειαζόταν μέχρι τώρα το ταξίδι σε διάφορα μέρη του πλανήτη πλέον μπορούν να προκύψουν μέσα σε λίγες ώρες στα διάφορα εργαστήρια του κέντρου εξέλιξης.

Η λειτουργία βέβαια μιας τέτοιας μονάδας έχει εξαιρετικά υψηλές ενεργειακές ανάγκες. Η τροφοδοσία του κέντρου φθάνει τα 11 megawatts, ποσότητα αρκετή ακόμα και για ένα μικρό χωριό. Ωστόσο η Ford σημειώνει πως αυτή η ενέργεια προκύπτει από ανανεώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας και προμηθεύεται από την Σκανδιναβική εταιρία RheinEnergie.