Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford αυξάνει την παραγωγή στη Ρουμανία

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford αυξάνει την παραγωγή στη Ρουμανία

ΝΕΑ

Η Ford αυξάνει την παραγωγή στη Ρουμανία

ΝΕΑ

Το μαζεμένο σε διαστάσεις EcoSport δεν θα είναι το μοναδικό μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Ρουμανία. Όπως δείχνουν όλα η εταιρία θα αυξήσει την παραγωγή του εν λόγω εργοστασίου προσθέτοντας και ένα δεύτερο μοντέλο στις γραμμές παραγωγής. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Για να το πετύχει αυτό η Ford θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ ώστε να προσθέσει στο εργοστάσιο όλα τα απαραίτητα για την έναρξη παραγωγής και του δεύτερου μοντέλου. Παράλληλα θα αυξήσει το εργατικό της δυναμικό στην περιοχή κατά 1.500 άτομα.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιο μοντέλο θα είναι εκείνο που θα παράγεται δίπλα στο EcoSport στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova. Σύμφωνα και με αναφορές στο Διαδίκτυο, η λογική λέει ότι θα είναι κάποιο SUV, το οποίο μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και πλήρως ηλεκτρικό. Οι προθέσεις της Ford για παραγωγή ηλεκτρικού SUV μας είναι ήδη γνωστές καθώς παλιότερα είχε ανακοινώνει την έναρξη παραγωγής ενός τέτοιου μοντέλου στο Mexico το 2020. Δεν αποκλείεται λοιπόν αυτό το μοντέλο, που εικάζεται ότι θα έχει αυτονομία που θα πλησιάζει τα 500 χλμ., να παράγεται για τις ευρωπαϊκές αγορές στη Ρουμανία.

ford_ecosport_romania_640

Advertisement
Advertisement

“Αυτή η νέα επένδυση έρχεται σαν συνέχεια της μεταμόρφωσης του εργοστασίου μας στην Craiova. Η προσθήκη του δεύτερου οχήματος αποτελεί μαρτυρία για την επιχειρησιακή ευελιξία του εργοστασίου μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Ευρώπης, Steven Armstrong. Τα δύο εργοστάσια που διαθέτει η Ford στην περιοχή απασχολούν αυτή τη στιγμή 4.400 υπαλλήλους που θα φτάσουν σχεδόν στους 6.000 με την έναρξη της παραγωγής και του δεύτερου μοντέλου που αναμένεται προς το τέλος του 2019.