Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari αυξάνει την παραγωγή της το 2018

Ελλάδα 4:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari αυξάνει την παραγωγή της το 2018

ΝΕΑ

Η Ferrari αυξάνει την παραγωγή της το 2018

ΝΕΑ

Το στοκ της Ferrari στο NYSE υπερδιπλασιάστηκε από την αρχική προσφορά, ενώ η ιταλική εταιρεία τώρα εκτιμάται στα 20,1 δις δολάρια. Το μυστικό αυτής της εξέλιξης είναι η αντίδραση στις αυξανόμενες ετήσιες παραδόσεις. Για το σκοπό αυτό, το 2018 αποτελεί μια νέα πρόκληση για τη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Bloomberg αναφέρει ότι η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει στα 9.000 οχήματα το 2018. Ο τρόπος με τον οποίο η Ferrari θα επιτύχει αυτό το στόχο είναι ” ο διπλασιασμός συναρμολόγησης ο οποίος μετατοπίζεται σε δύο την ημέρα”.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του σχεδίου του Sergio Marchionne να αυξήσει ακόμη περισσότερο το κέρδος, με οποιοδήποτε δυνατό μέσο. Εξαιρετικά περιορισμένες εκδόσεις, μοντέλα “πιο προσιτά”, όπως η Portofino California-replacing Portofino, ακόμα και ένα σπορ όχημα. Μιλώντας για αυτό, το σχέδιο θα αρχίσει να γίνεται επίσημο στις αρχές του επόμενου έτους μέσω συνέντευξης Τύπου.

Advertisement
Advertisement

Ferrari-on-course-to-ramp-up-production-tsiro-640

Το ανώτατο όριο παραγωγής 10.000 αυτοκινήτων ετησίως πιθανότατα να αποσυρθεί από τη στιγμή που το F16X Ferrari Utility Vehicle κάνει το ντεμπούτο του. Το μοντέλο υψηλών προδιαγραφών αναμένεται να ξεπεράσει κάθε άλλη Ferrari στη γκάμα, συγκρινόμενο απευθείας τόσο με την Porsche Cayenne όσο και με τη νέα Bentley Bentayga. Ο σκοπός είναι να διπλασιαστεί το λειτουργικό κέρδος στα περίπου 2 δις ευρώ μέχρι το 2022.

Σε άλλη σημείωση, η τάση για υβριδικά είναι το κλειδί του πενταετούς σχεδίου της Ferrari. Ο Marchionne είπε στα μέσα ενημέρωσης στα τέλη του 2016, ότι κάθε Ferrari που πωλείται από το 2019 θα υιοθετεί ένα υβριδικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του F16X. Η 488 GTO που θα δούμε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018, φημολογείται ότι θα συνδυάζει τον κινητήρα twin-turbo V8 με ένα σύστημα KERS τύπου F1.