Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επέτειος του Sorento

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επέτειος του Sorento

ΝΕΑ

Η επέτειος του Sorento

ΝΕΑ

Η Kia γιορτάζει την παραγωγή ενός εκατομμυρίου Sorento στην εργοστασιακή μονάδα της στη Γεωργία. Η διαδικασία συναρμολόγησης του crossover στην Kia Motors Manufacturing Georgia, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 και αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση ύψους 1,1 δις δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το επετειακό αυτοκίνητο με το οποίο η Κορεάτικη φίρμα γιορτάζει την επένδυσή της, είναι ένα λευκό περλέ Sorento SXL του 2018, το οποίο θα προβληθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κατασκευαστής της Νότιας Κορέας εξηγεί ότι, μαζί με τοπικούς προμηθευτές, το εργοστάσιο παρέχει εργασία σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους στη γύρω περιοχή. Το εργοστάσιο είναι επίσης υπεύθυνο για την παραγωγή του Optima από το 2011, μάλιστα σημειώστε πως μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 2,4 εκατομμύρια οχήματα.

Advertisement
Advertisement

«Το Sorento είναι ένα ειδικό προϊόν στην ομάδα KMMG, καθώς ήταν το πρώτο όχημα που συναρμολογήθηκε στο εργοστάσιό μας στη Γεωργία», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της KMMG Harrison Shin. «Η ομάδα μας δεσμεύεται να κατασκευάσει τα καλύτερα οχήματα στον κόσμο εδώ στο εργοστάσιο της Γεωργίας και αφιερώνουμε τον εαυτό μας στην ποιότητα καθημερινά. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μας για ένα ακόμη αξιόλογο ορόσημο».

Η KMMG είναι στην πραγματικότητα η πρώτη βορειοαμερικανική μονάδα για την Kia – έχει ετήσια δυναμικότητα 360.000 μονάδων και βρίσκεται σε έκταση 2.200 στρεμμάτων.

Όσο για το Sorento, πρόκειται σύντομα να ανανεωθεί. Μην περιμένετε τίποτα σημαντικό, κάποιες λεπτομέρειες φρεσκαρίσματος. Επί του παρόντος, το όχημα προσφέρεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες στις Ηνωμένες Πολιτείες – έναν τετρακύλινδρο 2.4 λίτρων 185 ίππων, έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων με 240 ίππους και έναν V6 3.3 λίτρων που αποδίδει 290 ίππους.

Advertisement