Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επαναστατική πλατφόρμα ηλεκτρικών της Williams

Ελλάδα 23:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επαναστατική πλατφόρμα ηλεκτρικών της Williams

ΝΕΑ

Η επαναστατική πλατφόρμα ηλεκτρικών της Williams

ΝΕΑ

Λίγες ώρες πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Williams Advanced Engineering παρουσίασε μια ελαφριά πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το παιχνίδι απ ότι φαίνεται παίρνει άγρια μορφή και η συνέχεια μόνο ενδιαφέρον μπορεί να προκαλέσει.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Βαπτισμένη ως FW-EVX, η πλατφόρμα μπορεί να μην έχει ένα πολύ πιασάρικο όνομα, αλλά πακετάρει μερικές εντυπωσιακές τεχνολογίες. Για αρχάριους, η πλατφόρμα ενσωματώνει στοιχεία ανάρτησης ενισχυμένα με ίνες άνθρακα που είναι 40% ελαφρύτερα από τα παραδοσιακά ψαλίδια αλουμινίου.

Σημειώστε εδώ πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα περιλαμβάνει εξαιρετικά ισχυρές δομές 3D για τη στήριξη των μπαταριών. Πέρα από τη διασφάλιση ότι η πλατφόρμα είναι ισχυρή και άκαμπτη όσο το δυνατό, οι δομές αυτές επιτρέπουν την άμεση ενσωμάτωση της μπαταρίας και των συστημάτων ψύξης.

Advertisement
Advertisement

Williams-Electric-Vehicle-Platform-tsiro-640

Η Williams δεν είπε αν έχει σχέδια να προσφέρει την πλατφόρμα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά ο τεχνικός διευθυντής Paul McNamara πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα βήμα προς τα εμπρός στον κόσμο των EV.

Ο τρόπος σκέψης μας για το πώς να δημιουργήσουμε ένα σφιχτά ενσωματωμένο ελαφρύ πλαίσιο μαζί με το πακέτο των μηχανικών μερών, μας παρέχει τη δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά οχήματα“, δήλωσε.