Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εμβληματική Jaguar D-Type του Bernie Ecclestone πωλείται

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εμβληματική Jaguar D-Type του Bernie Ecclestone πωλείται

ΝΕΑ

Η εμβληματική Jaguar D-Type του Bernie Ecclestone πωλείται

ΝΕΑ

Η Jaguar D-Type έκανε το ντεμπούτο της το 1954 και παραμένει μία από τις πιο εικονικές Jaguar που υπήρξαν ποτέ. Μόνο 53 αυτοκίνητα για πελάτες κατασκευάστηκαν και τώρα ένα από αυτά πηγαίνει για πλειστηριασμό. Η παραγωγή διήρκεσε μόνο τρία χρόνια, αλλά η D-Type πρόλαβε να κάνει νίκες στο Le Mans, στο Goodwood, στο Sebring και σε άλλους διάσημους αγώνες. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Αυτόν τον μήνα η D-Type πρόκειται να δημοπρατηθεί για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι η τιμή της μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Και πώς δικαιολογείται να ξοδέψει κανείς τόσα πολλά χρήματα για μία vintage Jaguar; Λοιπόν, η συγκεκριμένη, είναι του 1956 και ανήκε κάποτε στον πρώην επικεφαλής της Formula 1 Bernie Ecclestone, ο οποίος την έστειλε μετά από ένα χρόνο στον Βρετανό οδηγό αγώνα Peter Blond.

«Ήταν στις αρχές του 1956 που πήρε το μάτι μου αυτήν την καταπληκτική κόκκινη D-Type του νεαρού τότε, Ecclestone. Ήταν ήδη καταχωρημένη ως KDB 100 όταν το αγόρασα. Ήταν ολοκαίνουρια και μου προσφέρθηκε για 3,954€. Ο πρώτος μου αγώνας με την D-Type ήταν στις 14 Απριλίου 1956 στο Τρόπαιο Βρετανικής Αυτοκρατορίας στο Oulton Park», δήλωσε ο Blond σε συνέντευξή του στον Anthony Pritchard.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η Jaguar D-Type είναι μία από τις 24 που παραδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και η μία από τις δύο που έχουν βαφτεί με αυτό το κόκκινο χρώμα. Εξακολουθεί να έχει το αρχικό και τετρατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τον 3,4lt κινητήρα ​​που παράγει 250 ίππους. Έχει μέγιστη ταχύτητα 260 km/h.

Jaguar D-Type-Bernie-Ecclestone-a640 Jaguar D-Type-Bernie-Ecclestone-b640 Jaguar D-Type-Bernie-Ecclestone-c640

Η δημοπρασία θα γίνει στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, στο Gooding & Co.

Advertisement