NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Οι διακρίσεις και τα βραβεία της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz διακρίθηκε με δύο πρώτες θέσεις στα Βραβεία AutomotiveINNOVATIONS 2017. Η E-Class απέσπασε το βραβείο του πλέον καινοτόμου μοντέλου, ενώ στην ίδια τη Mercedes-Benz απονεμήθηκε ο τίτλος της πλέον καινοτόμου premium μάρκας στην κατηγορία «Αυτόνομη Οδήγηση και Ασφάλεια».

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η E-Class κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ 184 άλλων οχημάτων παραγωγής και να ανακηρυχθεί στο πλέον καινοτόμο μοντέλο, λαμβάνοντας 81 βαθμούς με σαφές προβάδισμα 25 βαθμών από το αμέσως επόμενο όχημα. Το βραβείο πρωτίστως βασίζεται στις πολυάριθμες καινοτομίες, όπως η καλύτερη αεροδυναμική στην κατηγορία, η πρώτη λειτουργία πέδησης ανάγκης σε μποτιλιάρισμα, η πρώτη προειδοποίηση κινδύνου Car-to-X, ο ήχος PRE-SAFE® που προετοιμάζει την ακοή πριν από επικείμενη σύγκρουση, ενώ συνυπολογίστηκε το γεγονός ότι αποτελεί το πλέον οικονομικό πετρελαιοκίνητο όχημα της κατηγορίας.

Η Mercedes-Benz επίσης κέρδισε αδιαμφισβήτητα στην κατηγορία «Αυτόνομη Οδήγηση & Ασφάλεια» με 69 βαθμούς για 22 καινοτομίες. Οι καινοτομίες που απέσπασαν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία είναι η Ενεργή Υποβοήθηση Πέδησης (Active Braking Assist) με λειτουργία πέδησης ανάγκης σε μποτιλιάρισμα, η επικοινωνία Car-to-X, το DRIVE PILOT (επιτρέπει την εν μέρει αυτόνομη οδήγηση), η Ενεργή Υποβοήθηση Αλλαγής Λωρίδας (Active Lane Changing Assist), ο Πιλότος Απομακρυσμένης Στάθμευσης (Remote Park Pilot) και η ανάπτυξη της Mercedes-Benz GLC F-CELL, ένα όχημα plug-in με κυψέλες καυσίμου όπως αυτό της οικογένειας E-Class.

Η αιτιολόγηση των αποφάσεων για τα Βραβεία AutomotiveINNOVATIONS προκύπτει από τη βάση δεδομένων του Center of Automotive Management (CAM) στο Bergisch Gladbach. Για ένατη συνεχή χρονιά, οι καινοτομίες 18 παγκόσμιων ομίλων αυτοκινήτου που περιλαμβάνουν 52 μάρκες μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν συστηματικά με βάση ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Οι καινοτομίες ορίζονται ως νέες εξελίξεις, οι οποίες προσφέρουν απτά πρόσθετα οφέλη για τους πελάτες. Οι καινοτομίες πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμες ή να έχουν παρουσιαστεί τουλάχιστον σε πρωτότυπα.