Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cadillac θέλει να επεκτείνει τη Σειρά V

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Cadillac θέλει να επεκτείνει τη Σειρά V

ΝΕΑ

Η Cadillac θέλει να επεκτείνει τη Σειρά V

ΝΕΑ

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Cadillac αγωνίζεται σκληρά για να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους ευρωπαίους κατασκευαστές μοντέλων πολυτελείας, όπως η BMW, η Audi και η Mercedes-Benz. Οι πωλήσεις της κατηγορίας των τετράθυρων μοντέλων που μειώνονται με δραματικούς ρυθμούς, ήταν ένα από τα θέματα που ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Πρόεδρος της αμερικάνικης φίρμας Johan de Nysschen.

Advertisement
Advertisement

 

του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος της Cadillac είχε επίσης μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες για τους λόγους που τα σεντάν της εταιρείας δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο αγοραστικό κοινό. Κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τις εταιρείες πετρελαιοειδών που καθορίζουν τις  μειωμένες τιμές καυσίμου, ένα στοιχείο που σημαίνει ότι οι καταναλωτές ανησυχούν λιγότερο για τη μέση κατανάλωση ενός υψηλού κυβισμού κινητήρα.

415481-chariatis-530

Ανέφερε επίσης, την όχι καλή υποδομή του οδικού δικτύου των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως οι δρόμοι δεν «υποστηρίζουν» πλέον υψηλών επιδόσεων σεντάν. Τόνισε επίσης: «Αυτή η μείωση στις πωλήσεις θα μπορούσε να προκαλέσει το τέλος παραγωγής του Cadillac ATS, αρχής γενομένης από το 2019. Για εμάς (την Cadillac), το σημαντικό είναι πλέον να εστιάσουμε στις βασικές κατηγορίες». Αυτό σημαίνει ότι η Cadillac θα συνεχίσει να εστιάζει στα crossover μοντέλα, καθώς οι καταναλωτές εκφράζουν ακόμα μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά.  Μάλιστα, στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, θα παρουσιαστεί το πρωτότυπο XT4, που θα βασίζεται στο ήδη υπάρχον XT5. O de Nysschen υποσχέθηκε ότι τα επερχόμενα crossover θα είναι ελκυστικά σχεδιασμένα αλλά και λειτουργικά.

Advertisement

415482-chariatis-640

Επίσης ανέφερε ότι τα μοντέλα της Σειράς V αποτελούν ζωτική σημασία για το μέλλον της Cadillac, διαβεβαιώνοντας ότι η γκάμα θα εμπλουτιστεί στο άμεσο μέλλον. «Είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει πολυτελή μοντέλα, αλλά είμαστε επίσης επικεντρωμένοι στη δημιουργία οδηγοκεντρικών αυτοκινήτων, όπως η Σειρά V». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε τις κορυφαίες εκδόσεις του XT4-V, του Escalade-V, αλλά και του CT5-V.

Advertisement