Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley Bentayga της Prior Design

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Bentley Bentayga της Prior Design

ΝΕΑ

Η Bentley Bentayga της Prior Design

ΝΕΑ

Θέλετε μια Bentley Bentayga – ή την έχετε ήδη – αλλά δεν θέλετε να δείχνει η ίδια όπως και οι υπόλοιπες που θα συναντήσετε πιθανότατα στη χώρα ή καλύτερα στο Yacht club; Υπάρχουν πολλοί επώνυμοι βελτιωτικοί οίκοι οι οποίοι είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Wheelsandmore μόλις αποκάλυψε το φάσμα των αναβαθμίσεων για το φημισμένο σπορ uber-luxe μοντέλο. Όπως επίσης και οι Startech, DMC, Kahn αλλά και πολλοί άλλοι. Τώρα, είναι η σειρά της Prior Design η οποία έχει κάποια σχέδια για το SUV της Bentley. Το εξωτερικό πακέτο PDXR δίνει στην Bentayga περισσότερο status. Τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με ένα μείγμα ρητινών για να προσφέρουν “εξαιρετική αντοχή και μικρό βάρος”, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ενώ περιλαμβάνουν νέα εμπρόσθια αεροτομή, οπίσθιο διαχύτη και εκτεταμένα τόξα στους θηριώδεις τροχούς.

Η εμφάνιση της Bentayga προδιαθέτει για τα 301 km/h τελικής ταχύτητας που είναι σε θέση να επιτύχει. Υπεύθυνος ο βενζινοκινητήρας twin-turbo W12 6.0 λίτρων με ισχύ 600 ίππους. Αλλά ακόμη και η έκδοση V8, με 60 λιγότερα άλογα είναι κοντά σε μέγιστη ταχύτητα, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία. Η έκδοση diesel (διαθέσιμη σε λίγες αγορές) δεν είναι το ίδιο αξιόμαχη σε τελική, ωστόσο τα πηγαίνει περίφημα στην επιτάχυνση. Συνολικά οι χρόνοι επιτάχυνσης των τριών εκδόσεων δεν είναι τόσο μακριά,: 0-100 σε 4,0 sec για το W12, 4,4 για το 8κύλινδρο και 4,6 για το πετρέλαιο.

Advertisement
Advertisement

Bentley-Bentayga-prior-design-tsiro-640

Οποιοσδήποτε κινητήρας είναι κάτω από το καπό, η Prior Design διαθέτει επίσης αναβαθμίσεις που αφορούν στην εξάτμιση, την ανάρτηση και τους τροχούς (από κράματα υπερύθρων PD3Forged, με διάμετρο 20 ιντσών, με διατομές 9 ιντσών μπροστά και πλάτος 10,5 ιντσών πίσω). Η Bentley όπως ήταν φυσικό, εφοδιάζει την Bentayga με ένα εξαιρετικά πολυτελές περιβάλλον στην καμπίνα. Αλλά για εκείνους που θέλουν να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, η Prior Design προσφέρει επίσης μια σειρά εσωτερικών αναβαθμίσεων.