Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentayga στο μικροσκόπιο του Harry Metcalfe (vid)

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Bentayga στο μικροσκόπιο του Harry Metcalfe (vid)

ΝΕΑ

Η Bentayga στο μικροσκόπιο του Harry Metcalfe (vid)

ΝΕΑ

Το πρώην αφεντικό της Evo, Harry Metcalfe, πήρε μια Bentley Bentayga επιστρέφοντας από την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, κάνοντας μόνο μια μικρή παράκαμψη κάπου εκεί στις Άλπεις. Διαβάστε το γιατί στις επόμενες γραμμές…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Harry γνωρίζει ομολογουμένως πολλά για τα Range Rover, έτσι ήμασταν περίεργοι πώς θα έβλεπε την Bentayga απέναντί τους. Σαν γενική άποψη, υποστηρίζει πως η τελευταία είναι λίγο καλύτερη. Η πρώτη έκπληξη στο video είναι η οικονομία καυσίμου, στο μακρύ ταξίδι. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν πολυτέλεια, αλλά για μαζικό SUV με 12κύλινδρο βενζινοκινητήρα είναι πολύ θετικό.

Το Group Volkswagen έχει φορτώσει την Bentayga με μπόλικη χρήσιμη τεχνολογία, προκειμένου να εξοικονομήσει καύσιμο για να κάνει αυτό τον Γολιάθ των 2,4 τόνων βάρους, όσο το δυνατό πιο προσιτό στη χρήση. Ωστόσο, ένας diesel 4.0 λίτρων κινητήρας είναι ήδη διαθέσιμος, αν ανήκετε μάλιστα σε εκείνους που ανησυχούν για τις τιμές των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η Bentayga δεν είναι πάντως ότι πιο ογκώδες έχεις συναντήσει. Η πλατφόρμα του Q7 της Audi τοποθετεί τον W12 κινητήρα των 6.0 λίτρων ακριβώς πάνω από τον εμπρός άξονα, δημιουργώντας την υποστροφή, όπως συμβαίνει δηλαδή και με όλα με όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν σύστημα τετρακίνησης «quattro».

Ο Metcalfe πιστεύει ότι η Bentayga είναι εξαιρετικά μονωμένη από τα εξωτερικά στοιχεία (θορύβους, άερα), αλλά και στην κύλιση, μάλιστα ακόμη καλύτερη από ό, τι είναι ένα Range Rover.

Ο σχεδιασμός έχει θεωρηθεί αμφιλεγόμενος από τότε που το πρωτότυπο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αλλά οι Bentley έχουν πάντα επιδεικτική διάθεση, από τότε μάλιστα που υιοθετούσαν μια τεράστια χρωμιωμένη μάσκα στο ρύγχος. Περιέργως, το μπροστινό περιγράφεται ως η καλύτερη γωνία της Bentayga, αν και συμφωνούμε με τον Harry, πως στον πίσω υαλοκαθαριστήρα, είναι σαν να ψάχνεται με μια δεύτερη σκέψη…

Advertisement

Ακόμη κι αν η πλατφόρμα όπως και πολλά σημαντικά στοιχεία προέρχονται από την Audi, εδώ μπορείς να βιώσεις μια αίσθηση μεγαλύτερης προσοχής στη λεπτομέρεια, όσο περιεργάζεσαι το πολυτελές εσωτερικό. Σίγουρα, οι άνθρωποι της Bentley γνωρίζουν πως το Tesla Model X αποτελεί το αυτοκίνητο του μέλλοντος, αλλά η Bentayga είναι αγκυροβολημένη στην πραγματικότητα ενός πλούσιου αγοραστή.

Advertisement