Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi παρουσιάζει το μέλλον της Formula E

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi παρουσιάζει το μέλλον της Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Η Audi παρουσιάζει το μέλλον της Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Στο πλαίσιο της Έκθεσης της Γενεύης η Audi παρουσίασε το πρωτότυπο της μελλοντικής δεύτερης γενιάς ηλεκτρικών μονοθεσίων για το Πρωτάθλημα Formula E.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο μονοθέσιο της Audi φέρει τον κωδικό E-Tron FE05 και βρίσκεται στο περίπτερο της εταιρίας τοποθετημένο δίπλα στο μονοθέσιο FE02 με το οποίο ο Lucas di Grassi κέρδισε το περσινό πρωτάθλημα.

Το μονοθέσιο της νέας γενιάς Gen2 ξεχωρίσει για την ριζοσπαστική του σχεδίαση με την Audi να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη των μηχανικών τμημάτων και ειδικότερα της ηλεκτρικής μονάδας ισχύος και της μετάδοσης.

Το σασί είναι κατασκευασμένο από την Spark Racing Technology ενώ οι μπαταρίες προέρχονται από την McLaren και είναι σημαντικά πιο δυνατές από αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα καθώς στο άμεσο μέλλον προβλέπεται η κατάργηση των ενδιάμεσων στάσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα για αλλαγή μονοθεσίων από τους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθυντής της ομάδας της Audi και τρείς φορές νικητής στο LeMans, Allan McNish, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η νέα γενιά μονοθεσίων εκτός από την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση θα διαθέτει και μια πραγματικά εντυπωσιακή τεχνολογία που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις επιδόσεις αλλά και το θέαμα στην Formula E, ενώ αποδεικνύει τα άλματα προόδου που έχουν γίνει στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.
Η ομάδα Abt Shaeffler που υποστηρίζεται εργοστασιακά από την Audi Sport θα έχει να αντιμετωπίσει έναν συνεχώς εντονότερο ανταγωνισμό καθώς οι BMW, Mercedes και Porsche θα μπουν επίσημα στο θεσμό της Formula E που δείχνει να συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Audi e-tron FE05