Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi εξελίσσει ηλεκτρικά μοντέλο υψηλών επιδόσεων

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi εξελίσσει ηλεκτρικά μοντέλο υψηλών επιδόσεων

ΝΕΑ

Η Audi εξελίσσει ηλεκτρικά μοντέλο υψηλών επιδόσεων

ΝΕΑ

Η Audi Sport, το τμήμα που ασχολείται με τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της γερμανικής εταιρίας θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια αρκετές ηλεκτρικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Motor1 o επικεφαλής της Audi Sport, Stephan Winkelmann δήλωσε πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Audi θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Αρκετά από τα αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν με τα διακριτικά της Audi Sport θα είναι crossover καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία κερδίζει συνεχώς έδαφος στη διεθνή αγορά. Στόχος είναι τα σπορ ηλεκτρικά SUV με τις ίδιες προδιαγραφές να μπορούν να προωθηθούν στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

Το βήμα για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της Audi Sport θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η πρώτη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με το ηλεκτρικό R8 e-Tron δεν γνώρισε επιτυχία αντίστοιχη με την επένδυση που είχε γίνει. Η Audi κατάφερε να πουλήσει μόλις 100 αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης προτού αποφασιστεί το τέλος της παραγωγής του.

Advertisement
Advertisement

Στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή του πολυτελούς crossover E-Tron Quattro μέσα στο 2018 για να ακολουθήσει την επόμενη χρονιά το E-Tron Sportback.

audi-e-tron-quattro-spy-shots (1)493532harpi640