Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin “σκέφτεται” ηλεκτρικά το μέλλον…

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin “σκέφτεται” ηλεκτρικά το μέλλον…

ΝΕΑ

Η Aston Martin “σκέφτεται” ηλεκτρικά το μέλλον…

ΝΕΑ

Η Aston Martin είναι έτοιμη να ξεκινήσει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της με τη μορφή του RapidE, όπως είχαμε ενημερωθεί εδώ και καιρό, αλλά ο CEO Andy Palmer έχει αποκαλύψει τελευταία ότι άλλα  μοντέλα τα οποία θα κινούνται με ρεύμα προηγούνται και βρίσκονται ήδη στον ορίζοντα. Νέοι καιροί, νέα ήθη…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σε μια συνέντευξη στους Financial Times, ο Palmer δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι “100% υβριδική μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020“. Ο ίδιος δήλωσε ότι πιστεύει πως το 25% των πωλήσεων της Aston Martin θα προέλθει από τα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το σωτήριο έτος 2030.

Αυτό θα ήταν μια ριζική αλλαγή, αλλά η εταιρεία δεν προετοιμάζεται να πει αντίο στους παραδοσιακούς κινητήρες βενζίνης εσωτερικής καύσης – τουλάχιστον όχι ακόμη. Η επίσημη αναφορά αποκαλύπτει ότι τα μη υβριδικά οχήματα της φίρμας θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα, έτσι ώστε να είναι όλοι οι πελάτες της διακεκριμένης εταιρίας ικανοποιημένοι.

Advertisement
Advertisement

Aston-Martin-RapidE-tsiro-640

Σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, ο Palmer δήλωσε ότι η Aston Martin θα αναπτύξει εσωτερικά την τεχνολογία της, αντί να την παραλάβει έτοιμη από έναν προμηθευτή ή τεχνικούς συνεργάτες της, όπως η Daimler. Ο CEO της Aston Martin θεωρεί τους ηλεκτρικούς κινητήρες ως “βασική τεχνολογία”, όπως και τον κινητήρα V12, και λέει ότι πρέπει να διατηρούνται στη γκάμα ως κόρη οφθαλμού.

Είναι ενδιαφέρον επίσης αυτό που διέρρευσε, πως το νέο μεσαίου μεγέθους supercar της φίρμας, θα χρησιμοποιήσει πιθανώς έναν κινητήρα V6, όταν με το καλό παρουσιαστεί το 2020. Λίγα είναι γνωστά για τον συγκεκριμένο κινητήρα, αλλά θα πρόκειται πιθανώς για μια ολοκαίνουργια μονάδα, δεδομένου ότι η εταιρεία προσφέρει σήμερα V8 και V12 σύνολα στις προτάσεις της.