Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Disco Volante στο Concours d’ Elégance του Κιότο

Ελλάδα 22:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Alfa Romeo Disco Volante στο Concours d’ Elégance του Κιότο

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Disco Volante στο Concours d’ Elégance του Κιότο

ΝΕΑ

Η FCA Heritage και η Alfa Romeo υποστηρίζουν το ιαπωνικό Concours d’ Elégance, το οποίο διεξάγεται έως τις 3 Απριλίου, στο Κάστρο Nijō του Κιότο στην Ιαπωνία, στέλνοντας δύο αριστουργήματα του παρελθόντος και του παρόντος. Τη 1900 C52 Coupé, ευρέως γνωστή ως «Disco Volante» και τη μοντέρνα Giulia Quadrifoglio.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Το εν λόγω κάστρο χτίστηκε τον 17ο αιώνα και είναι ένα από τα 17 ιστορικά μνημεία του αρχαίου Κιότο, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Εκεί φιλοξενείται το Concours d’Elégance και συγκεντρώνει μερικά από τα πιο γοητευτικά και εμβληματικά κλασικά αυτοκίνητα.

Παρούσα λοιπόν και η FCA Heritage, το τμήμα που δημιουργήθηκε για να προστατεύει και να προωθεί την ιστορία των ιταλικών μαρκών του Ομίλου FCA, στηρίζοντας μαζί με την Alfa Romeo την εκδήλωση που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Hidemoto Kimura και στοχεύει στο να επαναλάβει τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης, το 2016. Ας δούμε όμως τι θα επιδείξει εκεί.

Advertisement
Advertisement

Alfa Romeo 1900 C52 Coupé «Disco Volante»
Κατασκευάστηκε μεταξύ 1952 και 1953, σχεδιάστηκε από τον Gioacchino Colombo και βασίστηκε στη 1900 Sprint, από την οποία δανείστηκε αρκετά εξαρτήματα. Σε αντίθεση με το κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής – που κατασκευάστηκε με ενιαίο μονοκόκ σασί – η «Disco Volante» βασίστηκε σε ένα σωληνοειδές σασί. Ο κινητήρας διπλού άξονα 1997cc επανασχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με στροφαλοθάλαμο και κεφαλή από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, δύο εκκεντροφόρους και μονή τροφοδοσία καυσίμου. Φτάνοντας σε ισχύ τους 158 ίππους, αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο είχε μέγιστη ταχύτητα πάνω από 220 km/h. Κατασκευασμένη από την Touring, συνδυάζει την αεροδυναμική εξέλιξη με την αμερικανική τάση της εποχής, που ήθελε το σχεδιασμό των αυτοκινήτων να εμπνέεται από τον κόσμο των αεροπλάνων. Το αυτοκίνητο έχει αυθεντικά φουσκωτά “φτερά” πάνω από τους τροχούς, τα οποία συνδέονται άψογα με μια ομαλή χαμηλότερη ευθεία. Μόνο πέντε κατασκευάστηκαν συνολικά, δηλαδή μια Spider, μια Coupé, μια “ελαφρότερη” έκδοση “fianchi stretti” (στενή πλευρά) με φτερά πιο κοντά στους τροχούς και δύο Spider με μηχανικά μέρη από την 6C 3000.

Giulia Quadrifoglio
Δημιούργημα του Alfa Romeo Style Center, στην έκδοση Quadrifoglio έρχεται με έναν ισχυρό βενζινοκινητήρα 2.9 λίτρων V6, ικανό να προσφέρει 510 ίππους, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις: τελική ταχύτητα 307 km/h, επιτάχυνση από 0-100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και μέγιστη ροπή 600 Nm.