Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η αυτόνομη Polestar αντεπιτίθεται

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αυτόνομη Polestar αντεπιτίθεται

ΝΕΑ

Η αυτόνομη Polestar αντεπιτίθεται

ΝΕΑ

Η Volvo θα αμφισβητήσει το επόμενο διάστημα ευθέως την Tesla αλλά και το i την υπό-μάρκα της BMW, μετατρέποντας την Polestar σε παγκόσμια αυτόνομη μάρκα για ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλής απόδοσης. Νέα εποχή από το επόμενο φθινόπωρο, για να δούμε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με την Polestar, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στους πιο απαιτητικούς και προοδευτικούς οδηγούς του κόσμου σε όλα τα τμήματα της αγοράς“, δήλωσε ο CEO της Volvo Hakan Samuelsson σε δήλωσή του το προηγούμενο χρονικό διάστημα. “Η Polestar θα είναι ένας αξιόπιστος ανταγωνιστής στην αναδυόμενη παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης“, συμπλήρωσε. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε τον αρχιτέκτονα σχεδιασμού Thomas Ingenlath για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Polestar, η οποία προηγουμένως λειτουργούσε ως απάντηση της Volvo στη BMW M και τη Mercedes-AMG στην εξειδίκευση για ισχυρά, εξαιρετικά ρυθμισμένα οχήματα.

Ο Thomas ξεκινάει την οργάνωση της Polestar, αυτό δείχνει τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά διαφοροποιημένο αυτόνομο εμπορικό σήμα στο πλαίσιο του ομίλου Volvo Car“, δήλωσε ο Samuelsson.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος ο Ingenlath είπε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αντιμετωπίζω την πρόκληση της δημιουργίας αυτής της συναρπαστικής μάρκας, αναπτύσσοντας ένα υπέροχο χαρτοφυλάκιο παραγγελθέντων προϊόντων και διοχετεύοντας το πάθος που έχουμε σε όλη την ομάδα της Polestar. Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Polestar μόλις αρχίζει “.

Ο Ingenlath, 53 ετών, βοήθησε την Volvo να καταγράψει παγκόσμιες πωλήσεις ηγήθηκε το σχεδιασμό μοντέλων όπως το βραβευμένο XC90, θα συνεχίσει να είναι μέλος της εκτελεστικής ομάδας διαχείρισης της Volvo και θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στο στυλ των μελλοντικών μοντέλων.

Η Polestar θα επωφεληθεί από τεχνολογικές και μηχανικές συνέργιες καθώς και οικονομίες κλίμακας από τη συμμετοχή της Volvo Cars, ωστόσο τα μοντέλα της δεν θα περιλαμβάνουν πλέον το λογότυπο της Volvo. Η Polestar θα αποκαλύψει τα προϊόντα και τα εμπορικά της σχέδια το φθινόπωρο.

Advertisement

Η Volvo Cars απέκτησε το 100% της Polestar Performance τον Ιούλιο του 2015. Πριν από την αγορά, η Polestar ήταν μια ανεξάρτητη εταιρία που η Volvo προσέλαβε για την από κοινού ανάπτυξη εκδόσεων υψηλής απόδοσης των οχημάτων της. Οι εταιρείες συνεργάζονται επίσης από το 1996 σε μηχανοκίνητα αθλήματα.