Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hyundai NEXO… πατάει γκάζι!

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hyundai NEXO… πατάει γκάζι!

ΝΕΑ

Το Hyundai NEXO… πατάει γκάζι!

ΝΕΑ

Μετά από μία περίοδο προ-παραγγελιών που κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, το νέο NEXO, το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου της Hyundai, ξεκινά την εμπορική του πορεία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μόλις την πρώτη ημέρα που άνοιξε η διαδικασία, η κορεάτικη μάρκα δέχθηκε 733 παραγγελίες, με αυτές να ανεβαίνουν σε τετραψήφιο νούμερο. Έτσι, η έναρξη των λιανικών πωλήσεων του μοντέλου που μας συστήθηκε στη φετινή CES, δεν μπορούσε να αργήσει.

Ο αντίπαλος των Honda Clarity και το Toyota Mirai έχει αυτονομία της τάξης των 609 χιλιομέτρων. Η ισχύς παρέχεται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα 163 ίππων και 395 Nm ροπής. Αυτός δίνει τη δυνατότητα στο crossover να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 9,2 sec προτού επιτύχει την τελική ταχύτητα των 179 km/h.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε μάρτυρες μιας ιστορικής ημέρας καθώς η τεχνολογία κυψελών καυσίμου διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες στο ευρύ κοινό. Μετά από αυτό το θετικό ξεκίνημα, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στις υπερπόντιες αγορές για να στηρίξουμε την ανάπτυξη της νέας αγοράς οχημάτων κυψελών καυσίμου», δήλωσε σχετικά ο Byung Kwon Rhim, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Company.

Hyundai-nexo-c640

Η Hyundai παρέδωσε επίσης οχήματα ΝΕΧΟ και στις δημοτικές αρχές των πόλεων Ulsan και Gwangju της Κορέας. Η τελετή στο Ulsan πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι του υδρογόνου», που δημιουργήθηκε με κοινές προσπάθειες της κορεάτικης εταιρείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στο Gwangju η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νεόκτιστο πολύ-ενεργειακό σταθμό υδρογόνου DongGok. Και οι δύο δημοτικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επεκτείνουν την υποδομή ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Advertisement

Hyundai-nexo-b640

Να αναφέρουμε ότι η τεχνολογία κυψελών καυσίμου απαντά σε πολλές από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα αυτοκίνητα, όπως η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, οι εκπομπές ρύπων, η απόδοση, η αυτονομία και οι χρόνοι ανεφοδιασμού.

Advertisement

Hyundai-nexo-d640

Οι κυψέλες καυσίμου αποτελούν ένα μηχανισμό για την ηλεκτροχημική μετατροπή της ενέργειας μετατρέποντας υδρογόνο και οξυγόνο σε νερό, παράγοντας ταυτόχρονα με τη διαδικασία αυτή, ηλεκτρισμό και θερμότητα. Ο ηλεκτρισμός παράγεται με τη μορφή συνεχούς ρεύματος ενώ οι υδρατμοί είναι οι μόνες εκπομπές των οχημάτων κυψελών καυσίμου.

 

Advertisement