Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda NSX Type R: Ενδυναμώνοντας το αγωνιστικό προφίλ του

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda NSX Type R: Ενδυναμώνοντας το αγωνιστικό προφίλ του

ΝΕΑ

Honda NSX Type R: Ενδυναμώνοντας το αγωνιστικό προφίλ του

ΝΕΑ

H Honda, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου για την αμερικάνικη αγορά της θυγατρικής εταιρείας Acura, Jon Ikeda, ενδιαφέρεται στο ενδεχόμενο να κατασκευαστεί μία «σκληροπυρηνική» έκδοση του υβριδικού supercar, NSX, που θα τιτλοφορείται Type R.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Στόχος των Ιαπώνων είναι να παρουσιάσουν ένα αισθητά πιο ελαφρύ κουπέ, το οποίο θα πρέπει μέσω των δύο ηλεκτροκινητήρων, που βρίσκονται στον εμπρός άξονα και τον V6 twin turbo κινητήρα των 3,5 λίτρων να αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ από την ήδη υπάρχουσα των 600 ίππων, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν και οι επιδόσεις του. Για να μειωθεί το βάρος, υπάρχουν οι σκέψεις να τοποθετηθούν αρκετά τμήματα από carbon και παράλληλα να «αφαιρεθούν» αρκετά αξεσουάρ από το εσωτερικό.

2017-acura-nsx-review (2)-chariatis-530

O κος Ikeda συμπλήρωσε ότι «Η απόδοση είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και το NSX αποτελεί για εμάς το σημείο αναφοράς. Και επειδή είμαι petrolhead, πάντα μου αρέσουν τα υψηλών αποδόσεων και επιδόσεων οχήματα. Θα ήθελα να δω μελλοντικά ένα τέτοιο μοντέλο». Από την άλλη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Acura στις ΗΠΑ, Matt Sloustcher, τόνισε πως δεν υπάρχουν σχέδια για ένα τέτοιο μοντέλο, πριν προσθέσει ότι όσοι αναζητούν ένα γρηγορότερο NSX μπορούν πάντα να αγοράσουν την αγωνιστική έκδοση GT3. Θα πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι εμπορικά, το NSX δεν επιβεβαιώνει τους στόχους της Honda, καθώς στην αγορά των ΗΠΑ έχουν πουληθεί λιγότερα από 600 μοντέλα.

Advertisement

2017-acura-nsx-review-chariatis-640