Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda Monkey 2018: Η επιστροφή του “Μπόμπου”

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Monkey 2018: Η επιστροφή του “Μπόμπου”

NEWSMOTO

Honda Monkey 2018: Η επιστροφή του “Μπόμπου”

NEWSMOTO

Με ιστορία που πλησιάζει πλέον τις έξι δεκαετίες το Monkey της Honda είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα δίκυκλα όλων των εποχών. Η ιαπωνική εταιρία φροντίζει να μεγαλώσει ακόμη περισσόρετο την ιστορία του λιλιπούτειου μοντέλου της με την παρουσίαση της νέας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Monkey που βρίσκεται ήδη στην χώρα μας παρουσιάζεται πλήρως ανανεωμένο και έτοιμο να γαλουχήσει νέες γενιές αναβατών και να θυμίσει παράλληλα στους παλιότερους τα παιδικά τους χρόνια. Σε ρετρό στιλ, όπως και όλα τα Monkey μέχρι σήμερα, το νέο mini-bike φέρει ανεστραμμένο πιρούνι, διπλά πίσω αμορτισέρ, όργανα LCD, στάνταρ προηγμένο ABS βασισμένο σε IMU (Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας) και full φώτα LED.

Ο μικρός και οικονομικός κινητήρας του είναι αερόψυκτος χωρητικότητας 125 κ.εκ. και αποδίδει 9,4 ίππους, με το βάρος της μικρής μοτοσυκλέτας να ανέρχεται στα μόλις 107 κιλά, πλήρες υγρών. Η Honda ανακοινώνει μάλιστα κατανάλωση περίπου 1,5 λίτρα για κάθε 100 χλμ. και πάρα πολύ καλή αυτονομία αφού το ρεζερβουάρ του χωρά 5,6 λίτρα καυσίμου. Ο κινητήρας συνεργάζεται με 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Τα χρωμιωμένα φτερά και οι κλασικές γραμμές κάνουν και αυτόν τον “Μπόμπο” να ξεχωρίζει, ενώ η LCD οθόνη φροντίζει για την ενημέρωση του οδηγού και περιλαμβάνει ταχύμετρο (που χαιρετά με το άνοιγμα του κεντρικού διακόπτη), διπλό χιλιομετρητή και δείκτη στάθμης καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Monkey 2018 - Banana Yellow/Ross White

Το ατσάλινο πλαίσιο τύπου ραχοκοκαλιάς του Monkey έχει ρυθμιστεί για βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ακαμψίας και άνεσης – ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε ποικίλες συνθήκες που θα συναντά καθημερινά. Με οβάλ διατομή, το ψαλίδι παραπέμπει στο κυκλικό σχεδιαστικό θέμα που κυριαρχεί σε όλη τη μοτοσικλέτα.

Στα highlights του Monkey το μεταξόνιο των 1.155mm, που δίνει ακτίνα στροφής μόλις 1,9m., ενώ το ύψος σέλας ανέρχεται στα 775mm. Η πολυτελής σέλα κατασκευάζεται από υψηλής πυκνότητας ουρεθάνη για μέγιστη άνεση.

Advertisement

Το Monkey 125 του 2018 διατίθεται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: κίτρινο-λευκό, κόκκινο-λευκό και μαύρο-λευκό.