Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hennessey Corvette ZR1: Με κτηνώδη ιπποδύναμη

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hennessey Corvette ZR1: Με κτηνώδη ιπποδύναμη

ΝΕΑ

Hennessey Corvette ZR1: Με κτηνώδη ιπποδύναμη

ΝΕΑ

Η νέα Corvette ZR1 αποτελεί την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση που έχει κατασκευαστεί ποτέ, με την ισχύ της να φτάνει τους 766 PS. Για τον βελτιωτικό οίκο Hennessey, η παραπάνω ισχύς δεν ήταν αρκετή, για τον λόγο αυτό παρουσιάζει τρία διαφορετικά πακέτα που αναβαθμίζουν ιπποδύναμη και ροπή.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το πρώτο πακέτο με τον κωδικό HP850, που προτείνει η αμερικάνικη εταιρεία, με έδρα το Τέξας, αυξάνει την ισχύ στους 862 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 98,8 kgm. Τα παραπάνω δίνουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο εικονικό muscle car, με το 0-96 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Ανάμεσα στις βελτιώσεις που έχει δεχθεί ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 6,2 λίτρων, ξεχωρίζουν οι νέες κυλινδροκεφαλές, τα ελατήρια των βαλβίδων και το σύστημα εισαγωγής αέρα.
zr1-white2-chariatis-530

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο πακέτο HPE1000 αυξάνει ακόμη περισσότερο την ισχύ και την ροπή της νέας Corvette ZR1, φτάνοντας τους 1.014 PS και τα 132,4 kgm. Η Hennessey ανακοινώνει ότι έχοντας αυτό το πακέτο, η ZR1 θα μπορεί να επιταχύνει το 0-96 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 354 km/h.

Για όσους θεωρούν ότι οι παραπάνω ιπποδυνάμεις δεν είναι ικανοποιητικές, η Hennessey προτείνει το πακέτο HP1200. Εδώ η ισχύς φτάνει τους 1.217 PS, η ροπή τα 147,3 kgm, ενώ οι επιδόσεις είναι απλά συγκλονιστικές, με τα 0-96 km/h να έρχονται σε 2,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 370 km/h.

Advertisement

The fastest, most powerful production Corvette ever – the 755-

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κινητήρας της Corvette ZR1 έχει υποστεί τις απαραίτητες επεμβάσεις, με μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή, αλουμινένια πιστόνια και νέο ECU.

Advertisement