Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW βάζει στην παραγωγή το I.D Buzz

Ελλάδα 9:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H VW βάζει στην παραγωγή το I.D Buzz

ΝΕΑ

H VW βάζει στην παραγωγή το I.D Buzz

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας επιβεβαιώνει πως το Ι.D Buzz θα μπει τελικά στην παραγωγή με στόχο να διατεθεί στις αγορές μέσα στο 2022.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το ηλεκτρικό microbus της VW θα περάσει τελικά από τη γραμμή παραγωγής, σύμφωνα με τον επικεφαλής Herbert Diess, ο οποίος ανέφερε ότι τα ρετρό στοιχεία θα διατηρηθούν και στο τελικό μοντέλο. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι το πρώτο VW I.D. το γνωρίσαμε πριν λίγους μήνες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποτελώντας τον προπομπό της νέας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει η γερμανική μάρκα.

Ωστόσο το ενδιαφέρον στο πρωτότυπο έχει να κάνει με το τι βρίσκεται κάτω από το αμάξωμά του και έτσι, συναντούμε εκεί τη νεότερη MEB πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας, αλλά και μια μεγάλη μπαταρία 111 kWh που παρέχει ενέργεια σε δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον εμπρός και πίσω άξονα του αυτοκινήτου, με συνδυαστική απόδοση 369 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Σημαντικό στοιχείo του ηλεκτρικού πρωτότυπου αποτελεί η αυξημένη του αυτονομία που αγγίζει τα 600 χλμ. με μια φόρτιση, ενώ η VW ανακοινώνει ότι μέσω ειδικού ταχυφορτιστή, μπορεί να φορτίσουν στο 80% οι μπαταρίες του σε κάτω από 30 λεπτά. Ανάλογα μάλιστα με την αγορά, η VW τονίζει ότι η έκδοση παραγωγής του μπορεί να φέρει και πισωκίνητη έκδοση με 268 άλογα και μικρότερη μπαταρία 83 kWh.

Φυσικά και κατά το πνεύμα της εποχής το I.D. Buzz Concept είναι πλήρως αυτόνομο, με τιμόνι που έχει κουμπιά αφής, το οποίο κρύβεται μέσα στο ταμπλό και στη συνέχεια, μέσω μιας σειράς από ειδικά ραντάρ, αισθητήρες και κάμερες, το πρωτότυπο μεταφέρει αυτόνομα τους επιβάτες στον προορισμό τους.

Advertisement

 

Advertisement