Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW θα εξαγοράσει μερίδιο στη ρώσικη GAZ;

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H VW θα εξαγοράσει μερίδιο στη ρώσικη GAZ;

ΝΕΑ

H VW θα εξαγοράσει μερίδιο στη ρώσικη GAZ;

ΝΕΑ

Η VW φαίνεται ότι βρήκε τρόπο να αποκτήσει μερίδιο σε κάποια ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία, μιας και το Reuters αποκάλυψε ότι το γερμανικό Group βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά μεριδίου της GAZ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η GAZ είναι μια ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Παράλληλα, η GAZ είναι υπεύθυνη για την κατασκευή VW και Skoda μοντέλων ειδικά για τη ρώσικη αγορά, με την παραγωγή τους να γίνεται στο εργοστάσιό της στο Nizhny Novgorod.

Πλέον όμως η VW φαίνεται ότι θέλει να ενισχύσει αυτή τη συνεργασία και να κάνει δικό της ένα μερίδιο της GAZ, κάτι που θα της επιτρέψει για πρώτη φορά να εισέλθει στην αγορά της Ρωσίας μέσω μιας εταιρείας ένα μέρος της οποίας θα της ανήκει.

Προς το παρόν οι συζητήσεις συνεχίζονται και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος του μεριδίου της GAZ το οποίο θα αποκτήσει η VW εφόσον συμβεί η πώληση, το ποσόν εξαγοράς, αλλά και το πότε θα ολοκληρωθεί το deal. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η κίνηση αυτή της VW δίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην αγορά της Ρωσίας, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Advertisement
Advertisement