Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volvo αυξάνει την παραγωγή του XC40 λόγω αυξημένης ζήτησης

Ελλάδα 23:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volvo αυξάνει την παραγωγή του XC40 λόγω αυξημένης ζήτησης

ΝΕΑ

H Volvo αυξάνει την παραγωγή του XC40 λόγω αυξημένης ζήτησης

ΝΕΑ

Έχοντας ήδη δεχτεί πάνω από 80.000 παραγγελίες για το νέο compact SUV της XC40, η Volvo αυξάνει την παραγωγή του μοντέλου της στο εργοστάσιο του Βελγίου όπου κατασκευάζεται. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, η παραγωγή του νέου XC40 στο εργοστάσιο της Γάνδης θα εξαπλωθεί περαιτέρω για να μπορέσει η Volvo να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση του μοντέλου.

Ειδικότερα, η Volvo θα χρησιμοποιήσει σταδιακά μέρος της παραγωγής των S60 και V60 2ης γενιάς που κατασκευάζονται εκεί, τα οποία βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της καριέρας τους ενόψει των αντικαταστατών τους.

Ήδη, η Volvo έχει παρουσιάσει το νέο V60, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Τορσλάντα της Σουηδίας (ένα μικρό μέρος μόνο της παραγωγής θα συνεχίσει στη Γάνδη), ενώ το νέο S60 που θα παρουσιαστεί σύντομα θα παράγεται στο νέο εργοστάσιο της Volvo στις Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Θα πρέπει να σημειωθεί πάνω, ότι από το 2019 η παραγωγή του XC40 εκτός από τη Γάνδη θα ξεκινήσει και στην Κίνα (στο εργοστάσιο του Luqiao) για να καλύψει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση.

New Volvo XC40 - exterior

«Η επιτυχία του νέου Volvo XC40 έχει ξεπεράσει ακόμη και τις υψηλότερες προσδοκίες μας» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo κ. Hakan Samuelsson. «Η κατηγορία των compact SUV είναι η κατηγορία με την μεγαλύτερη ανάπτυξη φέτος στην αυτοκίνηση και με την προσθήκη των νέων μας μοντέλων που βασίζονται στην πλατφόρμα CMA (ίδια με αυτή του XC40), αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη για εμάς στο compact segment».

Advertisement

Volvo Cars' manufacturing plant in Ghent