Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Subaru αναβαθμίζει την πίστα δοκιμών στο Χοκάιντο

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Subaru αναβαθμίζει την πίστα δοκιμών στο Χοκάιντο

ΝΕΑ

H Subaru αναβαθμίζει την πίστα δοκιμών στο Χοκάιντο

ΝΕΑ

Η Subaru Corporation προχωρά στην δημιουργία μίας πίστας δοκιμών, αφιερωμένη ειδικά στην εξέλιξη των τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης των μοντέλων της. Αυτή βρίσκεται στη Μπιφούκα του Χοκάιντο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Πρόκειται για το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας, είναι κυρίως γνωστό για τους κρύους και χιονισμένους χειμώνες του, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 που έγιναν στο Σαπόρο (τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού), καθώς και το γεγονός ότι φιλοξενεί το Ράλι Ιαπωνίας καθώς είναι το μόνο νησί του ιαπωνικού αρχιπελάγους στο οποίο επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων.

Στην ορεινή περιοχή Μπιφούκα ανατολικά του Σαπόρο, το 1995 η Subaru δημιούργησε το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο Subaru R&E Center καθώς και την πίστα δοκιμών «Bifuka Proving Ground» με σκοπό τις δοκιμές οδήγησης σε ακραίες χειμερινές συνθήκες. Εκτός από τις χειμερινές δοκιμές, στις εγκαταστάσεις των 361 στρεμμάτων γίνεται και εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, η Subaru Corporation ξεκίνησε την αναβάθμιση των διαδρομών του κέντρου δοκιμών ώστε να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω ανάπτυξη των προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης (EyeSight). Έτσι οι νέες διαδρομές στο «Bifuka Proving Ground» θα περιλαμβάνουν προσομοιώσεις παρατεταμένων στροφών σε αυτοκινητόδρομο, σύγκλιση και παρέκκλιση από αυτοκινητόδρομο και διασταυρώσεις σε αστικό περιβάλλον.

subaru-eyesight-a640

Θα προστεθούν επίσης δρόμοι με προσομοίωση οδοστρώματος αυτού των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Αμερικής, κι αυτό διότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά της Subaru. Περίπου 3 δισεκατομμύρια γιεν θα επενδυθούν στην ανακατασκευή της μονάδας, της οποίας η λειτουργία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σε μερικούς μήνες.