Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H SsangYong δοκιμάζει το αυτόνομο Tivoli

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H SsangYong δοκιμάζει το αυτόνομο Tivoli

ΝΕΑ

H SsangYong δοκιμάζει το αυτόνομο Tivoli

ΝΕΑ

Η μεγάλη κόντρα αυτή την εποχή ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, αφορά στις ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, Και η SsangYong δεν σκοπεύει να μείνει θεατής σε αυτή…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

H κορεάτικη μάρκα ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένα στάδια δοκιμών για ένα μοντέλο με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, το οποίο βασίζεται στο Tivoli. Η SsangYong έχει πιάσει δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα από το 2014, κάτι το οποίο μας είχε ανακοινωθεί και στην επίσημη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του Tivoli.

Μάλιστα το πλάνο της κάνει λόγο για εμπορευματοποίηση των εν λόγω τεχνολογιών μέχρι το 2020. Πίσω στο 2015, το Korando ήταν το πρώτος της μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε σε επιτυχείς δοκιμές, εκτελώντας χωρίς οδηγό τις διαδικασίες μεταβολής ταχύτητας σε ανοιχτό δρόμο, αλλαγής πορείας σε καμπές, αποφυγής εμποδίων, καθώς και άλλες δοκιμασίες.

Advertisement
Advertisement

Οι Κορεάτες υποστηρίζουν πως έχουν πλέον αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει στο μοντέλο δοκιμών που βασίζεται στο Tivoli, να αλλάζει αυτόνομα λωρίδες, να διατηρεί απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και να προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό όταν ένα εμπόδιο εντοπίζεται στο δρόμο μπροστά του.

Μάλιστα, τόνισαν πως ετοιμάζονται να δοκιμάσουν το πρωτότυπο μοντέλο, που είναι προορισμένο για το τρίτο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, σε συνθήκες πλήρως ανοιχτού δρόμου, μακριά δηλαδή από την «ασφάλεια» της πίστας δοκιμών.