Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Singer- Williams 911 με 500 ίππους είναι συγκλονιστική

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Singer- Williams 911 με 500 ίππους είναι συγκλονιστική

ΝΕΑ

H Singer- Williams 911 με 500 ίππους είναι συγκλονιστική

ΝΕΑ

Η συνεργασία της Singer με την Williams, μας έχει δώσει ένα συναρπαστικό δείγμα retromod. Η 911 με τα σύγχρονα μηχανικά μέρη και τους 500 ίππους, είναι ένα αυτοκίνητο που όλοι μπορούν να ονειρεύονται στο γκαράζ τους.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Η συμμετοχή της Williams στο project, είναι εχέγγυο για την υψηλή τεχνολογία και τις άρτιες λύσεις που έχουν εφαρμοστεί σε αυτή την 911 που μπορεί να δείχνει παλιά αλλά είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει. Το concept ξεκίνησε με στόχο εκτός των άλλων να περιοριστεί το συνολικό βάρος.

SINGER-DLS09-boi-530

Από αυτή την κατεύθυνση ξεκινώντας, το retromod αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έγινε ένα εντυπωσιακό και απόλυτα λειτουργικό μοντέλο. Που σύμφωνα και με την Singer, είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιβάλλον πίστας. Η συνεργασία με τις Michelin, Brembo και BBS Motorsport, έχει δώσει πραγματικά ξεχωριστά χαρακτηριστικά στην 911.

Advertisement

SINGER-DLS03-boi-640

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζουν οι 500 ίπποι του 4λιτρου εξακύλινδρου boxer. Η απόδοση αυτή, όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, είναι προϊόν της δουλειάς που έχει κάνει η Williams με το μοτέρ, κάτω από την επίβλεψη του Hans Mezger- που είναι ένας από τους μηχανικούς- θρύλους της Porsche. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, είναι προϊόν της συνεργασίας με τους Marino Franchitti και Chris Harris, που έδωσαν τις δικές τους συμβουλές κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του μοντέλου.

Advertisement

SINGER-DLS15-boi-640b

Από τις υπόλοιπες αλλαγές- βελτιώσεις, κρατάμε τη νέα σχεδίαση στο πάτωμα του αυτοκινήτου που έχει πολύ καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά. Το επανασχεδιασμένο πάτωμα έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των αλλαγών του αμαξώματος, που εκτός των πιο «λείων» επιφανειών, φαίνεται πως έχουν τοποθετηθεί κυριολεκτικά όπου ήταν δυνατόν, αεραγωγοί για ψύξη των μηχανικών μερών.

SINGER-DLS17-boi-640c

Advertisement

Το μαγνήσιο και το τιτάνιο είναι δύο υλικά που χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στο μοντέλο, μαζί με το ανθρακόνημα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ για τα δεδομένα της σημερινής εποχής, με τη ζυγαριά να δείχνει 990 κιλά μόλις. Η πρόβλεψη από την Singer γι’ αυτό το ιδιαίτερο retromod αυτοκίνητο, είναι πως θα παραχθεί σε μόλις 75 κομμάτια, από την ειδική για το λόγο αυτό γραμμή παραγωγής στις εγκαταστάσεις της Williams στη Βρετανία.