NewsAuto.gr
ΝΕΑ

H Seat ενώνει τις δυνάμεις της με την Telefónica

Μία νέα συμμαχία, που στόχο της έχει την προώθηση της ψηφιοποίησης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσαν δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες της Ισπανίας: η Seat και η Telefónica.

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram/com/SeitanF1)

Ο πρόεδρος της Seat, Luca de Meo, και ο ομόλογός του στην Telefónica España, Luis Miguel Gilpérez υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία με σκοπό τη προώθηση κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη καινοτόμων πρωτοβουλιών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συμφωνία που επετεύχθη, η οποία καθιστά την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ως στρατηγικό προμηθευτή πληροφορικής για τη ιβηρική μάρκα.

Τα παραπάνω αφορούν τρείς βασικούς τομείς: την κοινή χρήση πληροφοριών και γνώσεων, το σχεδιασμό βελτιστοποιημένων προσεγγίσεων για λύσεις κινητικότητας καθώς και την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G στο συνδεδεμένο αυτοκίνητο και την ανάπτυξη έργων ψηφιακών μετασχηματισμώνως αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας κατασκευής αυτοκινήτων.

«Με τη συμφωνία αυτή, η Seat εδραιώνεται ως σημείο αναφοράς στο τομέα της ψηφιοποίησης. Η ένωση των δυνάμεων με τη Telefónica ως στρατηγικό εταίρο, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς τη δέσμευση μας να προσφέρουμε λύσεις κινητικότητας που θα διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών. Αυτή η συνεργασία  μας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για την ανάπτυξη έργων που ενισχύουν τις παραγωγικές μας διαδικασίες και τις σχέσεις μας με τους προμηθευτές», δήλωσε ο de Meo. Ενώ σύμφωνα με τον Gilpérez, «…οι νέες τεχνολογίες πρόκειται πραγματικά να προκαλέσουν επανάσταση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της συμφωνίας είναι η αξία που αποδίδει η εφαρμογή νέων τεχνολογιών 5G στο συνδεδεμένο και αυτόνομο οικοσύστημα αυτοκινήτου. Η ανάπτυξη δικτύων πέμπτης γενιάς της Telefónica προσφέρει ποιοτικό άλμα όσον αφορά την ικανότητα, την ποιότητα, τις περιόδους αναμονής και την ταχύτητα των τηλεπικοινωνιών, γεγονός που θα επιτρέψει τη δημιουργία νέων εμπειριών στη χρήση του συνδεδεμένου οχήματος. Στο πλαίσιο αυτό, και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με σκοπό να προτείνουν και να αξιολογήσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής σε οχήματα. Οι προτάσεις που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία θα υποβληθούν σε δοκιμές σε περιβάλλοντα πραγματικής ζωής και σε συγκεκριμένες περιοχές όπου η Telefónica έχει αναπτύξει αυτές τις νέες δυνατότητες.

Επιπλέον, η συνεργασία θα εισαγάγει την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοβουλιών «Βιομηχανίας 4.0» στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων. Η Telefónica και η Seat συνεργάζονται βασιζόμενες στη τεχνολογία Blockchain για τη βελτίωση της παρακολούθησης των εξαρτημάτων στην αλυσίδα παραγωγής στο εργοστάσιο στο Μαρτορέλ. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται λύσεις και συστήματα που βασίζονται στο IoT (Internet of Things) με σκοπό τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των προμηθειών.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη χρήση εργαλείων και κοινών μηχανισμών που διευκολύνουν τη συλλογή, τη διαχείριση και την ανάλυση δεδομένων, τηρώντας ταυτόχρονα τις αρχές της ιδιωτικής ζωής, της εμπιστευτικότητας και της διαφάνειας των ιδιοκτητών/χρηστών. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να διερευνήσουν τα οφέλη των Big Data και την κοινή χρήση δεδομένων κατά το σχεδιασμό νέων προτάσεων κινητικότητας. Θα αναπτυχθούν βελτιστοποιημένες λύσεις κινητικότητας για τις πόλεις και τις αστικές περιοχές που θα εξασφαλίσουν έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας, λύσεις στάθμευσης και άλλες συναφείς υπηρεσίες.