Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche εξαγόρασε μερίδιο της Rimac

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche εξαγόρασε μερίδιο της Rimac

ΝΕΑ

H Porsche εξαγόρασε μερίδιο της Rimac

ΝΕΑ

Μετά την επίσημη ονομασία της πρώτης ηλεκτρικής Porsche – της Taycan – η εταιρία αποκτά το 10% της Rimac Automobili, του Κροάτη κατασκευαστή ηλεκτρικών supercar. Το μέλλον θα αποδείξει τους καρπούς της συγκεκριμένης επένδυσης. Στην ανακοίνωση της η Porsche, αναφέρει πως ελπίζει να έχει μια εποικοδομητική συνεργασία με τη Rimac.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

“Με την ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, όπως τα Concept One και C Two, η Rimac κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στον τομέα της ηλεκτροκίνησης», λέει ο Lutz Meschke, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονομικών και Πληροφορικής της Porsche. “Πιστεύουμε ότι οι ιδέες και οι προσεγγίσεις της Rimac είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες, γι ‘αυτό ελπίζουμε να ξεκινήσουμε στενή συνεργασία με την εταιρεία με τη μορφή εταιρικής σχέσης ανάπτυξης”.

Επί του παρόντος, η Rimac απασχολεί περίπου 400 άτομα. Η κύρια εστίαση της εταιρείας είναι στην τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης και στους ηλεκτρικούς κινητήρες. Εξελίσσει επίσης διεπαφές ανθρώπου-μηχανής και ηλεκτρικά ποδήλατα σε συνεργασία με τη Greyp Bikes, μια θυγατρική της που ιδρύθηκε το 2013. Έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα αποκομίσει η Porsche από αυτή τη συνεργασία, κάτι μάλιστα που δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε στην πράξη…

Advertisement
Advertisement

Rimac-c-two-tsiro-530