Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche ετοιμάζει την ισχυρότερη Cayenne

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche ετοιμάζει την ισχυρότερη Cayenne

ΝΕΑ

H Porsche ετοιμάζει την ισχυρότερη Cayenne

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, η Porsche θα μας παρουσιάσει σύντομα την ισχυρότερη Cayenne όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σε λίγο καιρό από σήμερα, η «Turbo S» δεν θα είναι η ισχυρότερη έκδοση στην γκάμα της Cayenne. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας, Oliver Blume, το γερμανικό πολυτελές SUV θα αποκτήσει το υβριδικό μηχανικό σύνολο που είδαμε πρόσφατα στην Panamera Turbo S E-Hybrid με απόδοση 680 ίππων. Έτσι, ανάλογη ιπποδύναμη αναμένουμε και στην επερχόμενη Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Θυμίζουμε ότι το plug-in υβριδικό σύνολο της κορυφαίας Panamera των 680 ίππων & 850 Nm ροπής από τις 1.400 σ.α.λ., αποτελείται από έναν 4λιτρο τούρμπο V8 βενζινοκινητήρα (550 άλογα) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων. Τα παραπάνω νούμερα είναι ικανά να προσφέρουν στο γερμανικό πολυτελές μοντέλο τελική ταχύτητα 310 km/h και 0-100 επιτάχυνση σε 3,4 sec. Έτσι, η υβριδική Panamera είναι σε θέση να προσφέρει τις επιδόσεις της 911 GT3 RS. Επίσης, η κίνηση περνά και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου PDK.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη υβριδική έκδοση καταναλώνει 2,9 lt./100 km και εκπέμπει μόλις 66 g/km διοξειδίου του άνθρακα. Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει ενέργεια από ένα σύστημα μπαταριών λιθίου, που προσφέρει αυτονομία 50 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε 6 ώρες μέσω απλού οικιακού δικτύου. Έτσι, παρόμοια χαρακτηριστικά αναμένουμε και στην κορυφαία Cayenne η οποία θα συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.