Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Perbix στα “χέρια” της Tesla

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Perbix στα “χέρια” της Tesla

ΝΕΑ

H Perbix στα “χέρια” της Tesla

ΝΕΑ

Με την εξαγορά της Perbix, η Tesla εξασφαλίζει ένα δυνατό χαρτί στην κατασκευή μηχανημάτων παραγωγής προκειμένου να εντείνει την απόδοση των εργοστασίων της.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμφωνία. Γεγονός είναι πάντως πως από τη μέχρι τώρα συνεργασία των δύο εταιρειών (Perbix- Tesla), με την πρώτη να ασχολείται με τους αυτοματισμούς των εργοστασίων της δεύτερης, για τα τρία προηγούμενα χρόνια το κόστος ήταν 10,5 εκατομμύρια δολάρια.

Tesla-Buys-Perbix-boi-530

Με το παραπάνω κόστος έχουμε απλά μια τάξη μεγέθους για τη συνεργασία των δύο εταιρειών. Η επικείμενη παραγωγή του «βασικού» Tesla Model 3, έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη επέκτασης της συμφωνίας και κάπου εκεί προφανώς, ελήφθη η απόφαση από τον Elon Musk για την εξαγορά.

Advertisement

Με αυτή την εξέλιξη, η Tesla υπολογίζει πως θα λύσει άμεσα και αποτελεσματικά, τα όποια προβλήματα και τις δυσκολίες μπορεί να προκύψουν με τα νέα δεδομένα- αφού το νέο μοντέλο θα αυξήσει πολύ την ανάγκη για παραγωγή.

Tesla-Buys-Perbix-boi-640

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla εξαγοράζει κάποια μέχρι πρότινος συνεργαζόμενη εταιρεία. Το ίδιο είχε κάνει το 2016 και με τη Γερμανική Grohmann Engineering που ειδικεύεται στις τεχνολογίες για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.