Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Opel εξοικονομεί από τα κόστη εξέλιξης

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Opel εξοικονομεί από τα κόστη εξέλιξης

ΝΕΑ

H Opel εξοικονομεί από τα κόστη εξέλιξης

ΝΕΑ

Η Opel αναμένεται να εξοικονομήσει μέχρι και 50% από τα κόστη ανάπτυξης και εξέλιξης των νέων μοντέλων της, μοιράζοντας τις πλατφόρμες, τα ηλεκτρονικά, τα συστήματα μετάδοσης και τους κινητήρες από την μητρική εταιρεία PSA.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Οι πλατφόρμες αντιπροσωπεύουν το 60% του κόστους των υλικών για ένα νέο μοντέλο, ενώ οι πλατφόρμες της PSA διαθέτουν μονάδες για κινητήρες, καθίσματα, ταμπλό και συστήματα nfotainment που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλους κατασκευαστές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Opel. «Χάρη στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται από κοινού, ανάλογα με τα προγράμματα, θα εξοικονομούμε μεταξύ 20% και 50% του κόστους ανάπτυξης κάθε νέου μοντέλου Opel σε σύγκριση με τον προκάτοχό του», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Opel, Michael Lohscheller.

Opel-Plant-Ruesselsheim-306905-chariatis-530

Το νέας γενιάς Corsa, το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του την επόμενη χρονιά, εξελίσσεται επάνω σε μία νέα κόμπακτ πλατφόρμα της PSA. Επίσης, το Opel Grandland X, καθώς και το όχημα πολλαπλών χρήσεων Combo Life βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η PSA αγόρασε την Opel από την General Motors έναντι του ποσού των 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.