Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lamborghini ανακαλεί την Centenario

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lamborghini ανακαλεί την Centenario

ΝΕΑ

H Lamborghini ανακαλεί την Centenario

ΝΕΑ

Η Lamborghini περνά μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους στην ιστορία της, με σημαντικά αυξημένη την παραγωγή της, η οποία αναμένεται να διογκωθεί ακόμα περισσότερο, με την προσθήκη του νέου SUV μοντέλου Urus. Βέβαια, η ιταλική φίρμα από την Sant’Agata έχει και τα προβλήματά της, καθώς υπάρχουν σπάνιες μεν φορές που αναγκάζεται να ανακαλέσει κάποια από τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία ανάκληση αφορά το συλλεκτικό μοντέλο Centenario. Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Αμερικανικής Αρχής για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) και οι έντεκα Centenario, τόσο σε κουπέ, όσο και σε roadster, που κυκλοφορούν στους δρόμους των ΗΠΑ, ανακαλούνται λόγω μίας αστοχίας στο ωφέλιμο βάρος, το οποίο αναγράφεται λανθασμένα στο καρτελάκι με τα στοιχεία ταυτότητας του εκάστοτε οχήματος. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πιθανότητα υπερφόρτωσης του συγκεκριμένου supercar, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με την πίεση των ελαστικών ή με την λειτουργία της ανάρτησης.

423361-chariatis-530

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε σε 40 συνολικά μοντέλα (20 coupe, 20 roadster), για να γιορταστούν τα 100στά γενέθλια του ιδρυτή της φίρμας, Ferruccio Lamborghini. Βασίζεται στην Aventador, χρησιμοποιεί ανθρακονημάτινο μονοκόκ σασί, ενώ ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων αποδίδει για την περίσταση 770 ίππους. Η Centenario δικαιολογεί τον τίτλο της δυνατότερης Lamborghini που φτιάχτηκε ποτέ, με το 0-100 km/h να έρχονται σε 2,8’’, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h. Να σημειωθεί τέλος, ότι το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ στο πίσω μέρος εδράζεται μια αεροτομή που ενεργοποιείται στις υψηλές ταχύτητες, προκειμένου να αυξηθεί το downforce.

Advertisement

423366-chariatis-640