Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Italdesign εισέρχεται στην αγορά του Βιετνάμ

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Italdesign εισέρχεται στην αγορά του Βιετνάμ

ΝΕΑ

H Italdesign εισέρχεται στην αγορά του Βιετνάμ

ΝΕΑ

Η Italdesign ξεκινά μία νέα συνεργασία που αφορά τη σχεδίαση νέων μοντέλων για την αυτοκινητοβιομηχανία VinFast, η οποία έχει έδρα το Βιετνάμ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του ομίλου της Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η VinFast, που αποτελεί μία start-up επιχείρηση, πραγματοποίησε πριν από αρκετό καιρό έναν ανοιχτό διαγωνισμό για να επιλέξει ποιος θα σχεδιάσει τη νέα σειρά μοντέλων της. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Pininfarina ανακοίνωσε ότι είχε κερδίσει τη σύμβαση για να σχεδιάσει ένα sedan και ένα SUV για την εταιρεία, και τώρα, η Italdesign διεκδίκησε το βραβείο για δύο αυτοκίνητα πόλης. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με τα παραπάνω μοντέλα, παρά μόνο κάποια σχεδιαστικά σκίτσα. Πάντως από τις πρώτες πληροφορίες γνωρίζουμε ότι ένα από τα μοντέλα θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ το δεύτερο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της Pininfarina σχετικά με την σχεδίαση των σεντάν και SUB μοντέλων της VinFast  όπως αναφέραμε και παραπάνω, και η Italdesign αναφέρει ότι κέρδισε τον διαγωνισμό για την σχεδίασή τους. Με δεδομένο ότι στην επίσημη σελίδα της  Pininfarina στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν σκίτσα με το λογότυπό της, πιθανολογούμε ότι η VinFast σχεδιάζει να φέρει στην αγορά δύο σεντάν και και δύο SUV, το καθένα σχεδιασμένο από τα δύο ιταλικά στούντιο.

Advertisement

vinfast-italdesign-sedan-3-chariatis-640b

Από πλευράς Italdesign ο επικεφαλής σχεδιασμού Philippo Perini δηλώνει «Η επικράτησή μας  και στις τέσσερις προτάσεις για τη Vinfast μας κάνει υπερήφανους και αποτελεί μια επιβεβαίωση πώς η Italdesign είναι σε θέση να δημιουργεί  προτάσεις ακολουθούν τις τάσεις της κάθε χώρας».

Advertisement

vinfast-italdesign-sedan-1-chariatis-640a

Το Βιετνάμ σκοπεύει να ενισχύσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Η πρωτοβουλία της VinFast στοχεύει ώστε να καταστεί ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Νοτιοανατολικής Ασίας, έχοντας στα πλάνα της  την παραγωγή αρκετών μοντέλων με κινητήρες συμβατικής τεχνολογίας καθώς και ηλεκτροκινητήρες.