Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ηλεκτροκίνηση χτυπά την πόρτα της Lamborghini

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H ηλεκτροκίνηση χτυπά την πόρτα της Lamborghini

ΝΕΑ

H ηλεκτροκίνηση χτυπά την πόρτα της Lamborghini

ΝΕΑ

Η Lamborghini αναμένεται την επόμενη δεκαετία να παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, ενώ νωρίτερα, θα υπάρξουν υβριδικές εκδόσεις των Huracan και Aventador, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Stefano Domenicalli.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Τα δύο ιταλικά supercars, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος σε ότι αφορά την εμπορική τους πορεία, πρόκειται να αντικατασταθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό, ο Domenicalli τόνισε πως και τα δύο μοντέλα θα διαθέτουν  νέα γκάμα κινητήρων, ανάμεσά τους και υβριδικά σύνολα plug-in hybrid. Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας από την Sant’Agata, ο αντικαταστάτης της Aventador θα λανσαριστεί μέσα στο 2020, ενώ η Huracan δύο χρόνια αργότερα. Ήδη η Lamborghini έχει ανακοινώσει πως η Urus, το νέο της SUV μοντέλο, θα διαθέτει στο μέλλον μία υβριδική έκδοση.

lamborghini-terzo-millennio (2)-chariatis-530

Παρά την ύπαρξη κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας, τα μηχανικά σύνολα θα εξακολουθήσουν να έχουν ως βάση τους ατμοσφαιρικούς V10 και V12, αφήνοντας στην άκρη τα turbo. Όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Maurizio Reggiani «Όσο βρίσκομαι στη συγκεκρμένη θέση, τα μοντέλα της Lamborghini δεν θα έχουν υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Η οδήγηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το συναίσθημα, αν δεν το έχεις δεν έχεις τίποτα». Ενώ συμπλήρωσε: «Τα αναπάντητα ερωτήματα αφορούν το βάρος και το packaging. Ναι, τα υβριδικά μοντέλα είναι ήσυχα, τουλάχιστον στην εκκίνηση λειτουργίας του κινητήρα, αλλά αυτό θα διαρκεί μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μετά ο οδηγός θα απολαμβάνει την ηχητική πανδαισία που θα του προσφέρει το μηχανικό σύνολο».

Advertisement

lamborghini-terzo-millennio (1)-chariatis-640

Σε ότι αφορά την ύπαρξη μίας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης, ο Domenicalli τόνισε ότι αυτό θα συμβεί μετά το 2026, καθώς πιστεύει ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εξελιχθεί ένας τέτοιος κινητήρας.

Advertisement