Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό τέλος στο Honda S2000

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό τέλος στο Honda S2000

ΝΕΑ

Οριστικό τέλος στο Honda S2000

ΝΕΑ

Τέλος στη φημολογία για επικείμενο αντικαταστάτη του S2000 έδωσε στέλεχος της Honda, για λόγους που φυσικά έχουν να κάνουν με τη δημοτικότητα των ρόουντσερ και κουπέ μοντέλων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Hayato Mori, Υπεύθυνος για τα προϊόντα της Honda στον Καναδά, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα φέρει αντικαταστάτη για το S2000 στην αγορά, βάζοντας οριστικό τέλος στα όνειρα των φίλων της μάρκας.

Οι λόγοι για την απόφαση αυτή των Ιαπώνων είναι φυσικά οικονομικοί και έχουν να κάνουν με το μειωμένο ενδιαφέρον για αυτοκίνητα του είδους, σε αντίθεση με κατηγορίες όπως τα crossover και τα SUV, που προτιμώνται όλο και περισσότερα από τους αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Η δήλωση αυτή του κ. Mori έρχεται ως συνέχεια αυτής του «αφεντικού» της Honda κ. Takahiro Hachigo, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει ότι ναι μεν υπάρχει θέληση για ένα νέο ρόουντστερ από την εταιρεία, όμως αυτό δεν θα συμβεί στο άμεσο μέλλον και αυτό γιατί χρειάζεται αρκετή «δουλειά» σε οικονομικό επίπεδο για να περάσει κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο σε παραγωγή.

Φαίνεται λοιπόν ότι μέσα σε αυτό το διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα η Honda εξέτασε λίγο παραπάνω την προοπτική δημιουργίας ενός τέτοιου μοντέλου, φθάνοντας στο αποτέλεσμα ότι «τα κουκιά τελικά δεν βγαίνουν» για τη δημιουργία του επόμενου S2000. Και με βάση τα όσα δήλωσε ο κ. Mori, η τελική απόφαση της εταιρείας φαίνεται ότι είναι να μην ξαναδούμε ένα sport compact ρόουντστερ στη γκάμα.

Honda S2000 Ultimate Edition