Ρωσική επίθεση: Επανέρχεται η Volga | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Ρωσική επίθεση: Επανέρχεται η Volga

Η ρωσική φίρμα φαίνεται ότι προ-ετοιμάζει τη δυναμική επιστροφή της στο προσκήνιο. Δείτε τα μελλοντικά σχέδια της Volga.

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το ένδοξο παρελθόν της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, η εταιρεία Volga αποτέλεσε για πάρα πολλά χρόνια το πολυτελές παρακλάδι της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τα μεγάλα σεντάν αμαξώματα της φίρμας χρησιμοποιήθηκαν από την ελίτ της κομμουνιστικής πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της Ένωσης και έμειναν στην ιστορία για τις υπηρεσίες που προσέφεραν.

Tα μοντέλα της GAZ Volga, όπως ονομάστηκε η εταιρεία από τα μέσα της δεκαετίας του 50 και ύστερα, παρέμειναν στην τοπική αγορά της Ρωσίας με διάφορες παραλλαγές έως το 2010. Έκτοτε η παραγωγή τους σταμάτησε και σήμερα νεότερες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι επιχειρηματικοί κύκλοι της Ρωσίας ενδιαφέρονται να αναβιώσουν την ιστορική εταιρεία με ενδιαφέροντα και πολυτελή μοντέλα από το 2020.

Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη τα ψηφιακά σχέδια του ανεξάρτητου Ρώσου σχεδιαστή που σας παρουσιάζουμε, μάλλον η επαναδραστηριοποίηση της Volga θα συζητηθεί αρκετά στο χώρο της αυτοκίνησης και όχι μόνο.

car_banner_articles

Log In or Create an account