Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H BMW 8-Series αναβαθμίζεται από το κινητό σας (video)

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H BMW 8-Series αναβαθμίζεται από το κινητό σας (video)

ΝΕΑ

H BMW 8-Series αναβαθμίζεται από το κινητό σας (video)

ΝΕΑ

Πλαισιώνοντας την παρουσίαση της νέας 8-Series η BMW έδωσε στη δημοσιότητα και μια σειρά video που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του τεχνολογικού υπόβαθρου της ναυαρχίδας των Βαυαρών.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της νέας 8-Series έχει να κάνει με τις δυνατότητες του συστήματος ConnectedDrive που παρουσιάζονται στο video.

Εάν ο κάτοχος της 8-Series διαθέτει smartphone με επεξεργαστή NFC τότε θα μπορεί πλησιάζοντας στο αυτοκίνητο να αποκτά και τον έλεγχό του. Όταν για παράδειγμα το τηλέφωνο τοποθετηθεί στο σημείο της επαγωγικής φόρτισης τότε είναι δυνατή και η εκκίνηση του αυτοκινήτου.

bmw-8-series-is-out--2446543harpi640

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον στην 8-Series η BMW παρουσιάζει ένα νέο over-the-air σύστημα αναβάθμισης του λογισμικού λειτουργίας του αυτοκινήτου. Όταν υπάρξει μια νέα έκδοση του λογισμικού οι κάτοχοι της 8-Series θα μπορούν να την κατεβάζουν στο τηλέφωνό τους. Στη συνέχεια την επόμενη φορά που θα βρεθούν στο αυτοκίνητο το λογισμικό θα εγκατασταθεί αυτόματα. Ο επικεφαλής ψηφιακών υπηρεσιών της BMW, Dieter May, σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πως αυτή τη στιγμή η εταιρία εξετάζει τη διαμόρφωση της στρατηγικής της επάνω σε αυτό τον τομέα, ώστε να αποφασιστεί ποια κομμάτια του λογισμικού του αυτοκινήτου θα διατίθενται για αναβάθμιση με αυτό τον τρόπο και ποια θα πρέπει να αναβαθμίζονται από εξειδικευμένους τεχνικούς.