Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Aston Martin σκέφτεται την είσοδό της στην F1

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Aston Martin σκέφτεται την είσοδό της στην F1

FORMULA 1

H Aston Martin σκέφτεται την είσοδό της στην F1

FORMULA 1

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Aston Martin, Andy Palmer, ο Βρετανός κατασκευαστής παρουσιάζεται ιδιαιτέρως «ζεστός» σε μελλοντική παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε πριν από λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα μετά την παρουσίαση των σχεδίων των κινητήρων και των κανονισμών που αναμένεται να εφοδιάζουν τα μονοθέσια της F1 το 2021. Στην συνάντηση που παρέστησαν εκπρόσωποι της FIA, των ομάδων της F1 και της εταιρείας δικαιωμάτων του θεσμού, η Aston Martin περιέγραψε το όραμά της για το πώς μπορεί να είναι ο νέος τύπος κινητήρα, υποβάλλοντας μάλιστα και το ανάλογο έγγραφο.

F1 Winter Testing In Barcelona - Day Three

Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό η Aston Martin βλέπει σοβαρά το θέμα της εισόδου της στην F1 καθώς έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθειά της να εντάξει στην ομάδα της, προσωπικό με μεγάλη εμπειρία στους κινητήρες των μονοθεσίων , όπως τον υπεύθυνο κινητήρων της Ferrari, Luca Marmorini. Οι άνθρωποι της FIA αναμένεται να οριστικοποιήσουν τα σχέδια τους μέσα στο 2018, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το συνολικό πλαίσιο των προδιαγραφών των κανόνων που αφορούν τους κινητήρες του 2021.

Advertisement

Τα κύρια χαρακτηριστικά που θα έχουν οι μονάδες ισχύος από το 2021 και μετά, που θα παραμείνουν V6 υβριδικοί 1,6 λίτρων, θα είναι η αφαίρεση της MGU-H και η αύξηση των σ.α.λ. για βελτίωση του ήχου.