Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Apple έχει 55 αυτόνομα οχήματα (+VIDEO)

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Apple έχει 55 αυτόνομα οχήματα (+VIDEO)

ΝΕΑ

H Apple έχει 55 αυτόνομα οχήματα (+VIDEO)

ΝΕΑ

Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στόλος της Apple αυτόνομων οχημάτων στις ΗΠΑ, πίσω από την Cruise Automation που έχει 104 οχήματα του είδους για λογαριασμό της GM.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες αναφορικά με τις δοκιμές που κάνει η Apple αλλά και άλλες εταιρείες σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση, η πληροφορία που προκύπτει από το Υπουργείο Μεταφορών, έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στις ΗΠΑ η εταιρεία Cruise Automation που κάνει δοκιμές με αυτόνομα οχήματα για λογαριασμό της GM, έχει φτάσει το στόλο της στα 104 αυτοκίνητα και είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ στη δεύτερη θέση, με αρκετή διαφορά είναι η Apple που έχει στο δρόμο για τον ίδιο λόγο (δοκιμές) 55 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Apple Car boi 530

Προφανώς και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μετά από μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, το δεύτερο μεγαλύτερο στόλο έχει μια εταιρεία που δεν ασχολείται αμιγώς με το αυτοκίνητο και τις μετακινήσεις. Στην Τρίτη θέση είναι η Waymo που έχει λάβει τις σχετικές άδειες για κίνηση 51 αυτοκινήτων του είδους.