Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H αυτόνομη οδήγηση είναι 10 χρόνια μακριά

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H αυτόνομη οδήγηση είναι 10 χρόνια μακριά

ΝΕΑ

H αυτόνομη οδήγηση είναι 10 χρόνια μακριά

ΝΕΑ

Την άποψη πως η πλήρης αυτόνομη κίνηση οχημάτων στο δρόμο απέχει ακόμα μία δεκαετία, εξέφρασε ο επικεφαλής δοκιμών του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Mercedes-Benz, Jochen Haab.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

«Το να κάθεσαι σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται στο σημείο Χ και να του λες να πάει στο σημείο Ψ, να μην ασχολείσαι καν με το τι συμβαίνει στο δρόμο και απλά να κάθεσαι να διαβάζεις τα e mail σου, είναι ακόμα δέκα χρόνια μακριά», είπε ο Haab στο Car Advice, στο περιθώριο του αγώνα της Μελβούρνης με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017.

Όλα αυτά ενώ οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων πληθαίνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο για να «κατακτήσουν» αυτή τη νέα τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Αν και είναι προφανές πως αυτός ο ορίζοντας που έδωσε το στέλεχος της γερμανικής μάρκας, δεν οφείλεται σε δεσμεύσεις από το τεχνολογικό μέτωπο. Λίγο-πολύ οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να κάνουν έστω σε ένα βαθμό τα παραπάνω. Αλλά τα κράτη, τα συστήματα, οι νομοθεσίες ανά τον κόσμο, δεν είναι έτοιμες για να ενσωματώσουν της πλήρως αυτόνομη κίνηση οχημάτων στους δρόμους των πόλεων.