ΝΕΑ

Γιατί η Porsche θα καθυστερήσει να αντικαταστήσει την 918;

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Porsche θα καθυστερήσει να αντικαταστήσει την 918;

ΝΕΑ

Γιατί η Porsche θα καθυστερήσει να αντικαταστήσει την 918;

ΝΕΑ

Η Porsche αναφέρει ότι δεν θα δημιουργήσει έναν διάδοχο για την 918 Spyder μέχρι να προκύψει μια τεχνολογική πρόοδος και να διασφαλίσει ότι το νέο hypercar θα αντικαταστήσει την 918 από κάθε άποψη. Αυτό θα πει ειλικρίνεια…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Porsche Michael Steiner, δήλωσε ότι η τεχνολογία δεν υπάρχει ακόμη για αντικατάσταση των κύριων εξαρτημάτων και ένα νέο λαμπρό επεισόδιο στη φίρμα. “Ένα μελλοντικό supercar είναι ζήτημα τεχνολογίας. Αν το κάνουμε τώρα, θα ήταν υβριδικό. Αλλά το έχουμε κάνει ήδη με την 918 “, είπε.

Porsche-918-Successor-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Ο Steiner έδειξε ότι ένα μελλοντικό υπέρ-αυτοκίνητο από την Porsche πιθανότατα θα ακολουθούσε τον ηλεκτροκίνητο δρόμο, αλλά επεσήμανε μια σειρά μειονεκτημάτων με ηλεκτρικούς κινητήρες που εμποδίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία να τραβήξει τη σκανδάλη σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Είπε ότι η ζωή μιας μπαταρίας θα μπορούσε να μειωθεί δραματικά σύντομα όταν χρησιμοποιείται σε ένα αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, το βάρος των μπαταριών εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία, ιδιαίτερα για τους χρόνους στην πίστα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε εννέα χρόνια για να αντικαταστήσει την Carrera GT με τη Spyder 918 και ο Steiner πιστεύει ότι το χάσμα μεταξύ της 918 και ενός διαδόχου “μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο”.