Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Οχι στην απαγόρευση των diesel…

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Οχι στην απαγόρευση των diesel…

ΝΕΑ

Γερμανία: Οχι στην απαγόρευση των diesel…

ΝΕΑ

Σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να μην επιβληθούν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις με τα diesel αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Όντως και ο ίδιος κάτοχος αυτοκινήτου diesel, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz, μετέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του το σκεπτικισμό του για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν τη χρήση των πετρελαιοκίνητων  αυτοκινήτων. Λέει πως οι απαγορεύσεις στην κίνηση των diesel αυτοκινήτων στα αστικά κέντρα, δεν θα πρέπει να επιβληθούν, ενώ είναι σύμφωνος με το να δοθούν κίνητρα για την αγορά και τη χρήση των ηλεκτρικών μοντέλων.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για αυτοκίνητα με μηδενικούς ρύπους, λέει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για να επεκταθεί η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (σταθμοί φόρτισης στις πόλεις και ισχυροποίηση του δικτύου για να μπορεί να υποστηρίξει την αυξημένη ζήτηση) αλλά παράλληλα, δεν βλέπει το όφελος από την επικείμενη απαγόρευση των diesel αυτοκινήτων από τα αστικά κέντρα και όχι μόνο.