Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Γερμανία ενισχύει τα αυτοκίνητα υδρογόνου

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Γερμανία ενισχύει τα αυτοκίνητα υδρογόνου

ΝΕΑ

Η Γερμανία ενισχύει τα αυτοκίνητα υδρογόνου

ΝΕΑ

Η γερμανική κυβέρνηση επενδύει 250 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προωθήσει τα αυτοκίνητα υδρογόνου και τις υποδομές που απαιτεί η χρήση τους.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών προτίθεται να επενδύσει την επόμενη τριετία περίπου 250 εκατ. ευρώ, ώστε να προωθήσει τα αυτοκίνητα που κινούνται με υδρογόνου. Στόχος των Γερμανών είναι να κάνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία πιο προσιτή στο ευρύ κοινό. Δηλαδή περισσότερα μοντέλα από τις εταιρείες, σε καλύτερες τιμές & ανάπτυξη του δικτύου ανεφοδιασμού. Μάλιστα, εντός της γερμανικής κυβέρνησης υπάρχουν στελέχη που αναφέρουν ότι η στήριξη στα μοντέλα υδρογόνου, θα πρέπει να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Αυτή τη στιγμή το Toyota Mirai είναι το μοναδικό αυτοκίνητο υδρογόνου μαζικής παραγωγής που διατίθεται στην αγορά (υπάρχει σε περιορισμένη παραγωγή, για συγκεκριμένες αγορές και το Ηοnda FCX Clarity). Κάτω από το καπό του Mirai βρίσκεται ένα ηλεκτρικό μοτέρ 155 ίππων, που αντλεί ενέργεια από το υδρογόνο. Οι δεξαμενές υδρογόνου έχουν χωρητικότητα περίπου 5 κιλά και προσφέρουν ελευθερία κίνησης για περίπου 550 χιλιόμετρα. Κατά την κίνησή του, το μοντέλο βγάζει από την εξάτμιση μόνο νερό!

Advertisement
Advertisement