Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

fuelGR v.2 για Android: Τώρα με δυνατότητα αξιολόγησης πρατηρίων

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

fuelGR v.2 για Android: Τώρα με δυνατότητα αξιολόγησης πρατηρίων

ΝΕΑ

fuelGR v.2 για Android: Τώρα με δυνατότητα αξιολόγησης πρατηρίων

ΝΕΑ

Πριν λίγες μέρες δόθηκε σε χρήση η έκδοση 2.0 της δημοφιλούς εφαρμογής fuelGR για Android. Η πληρέστερη, ακριβέστερη και πιο εύχρηστη εφαρμογή ελέγχου τιμών καυσίμων και πρατηρίων στην Ελλάδα (σύμφωνα με τους χρήστες στο Google Play Store), εμπλουτίστηκε με νέες χρήσιμες λειτουργίες.

Advertisement
Advertisement

Οι κυριότερες προσθήκες είναι:

  • Δυνατότητα αξιολόγησης πρατηρίων με τρείς δείκτες: ποιότητα καυσίμου, εξυπηρέτηση και συνολική υποδομή του πρατηρίου.
  • Λίστα αξιολογήσεων για εύκολη και εποπτική διαχείριση των αξιολογήσεων του χρήστη.
  • Νέες “πινέζες” υψηλότερης ανάλυσης και μεγαλύτερα γράμματα στις τιμές για ευκολότερη ανάγνωση σε κινητά με πολύ μεγάλες αναλύσεις ή/και από άτομα με πρεσβυωπία!
  • Δυνατότητα ορισμού προεπιλεγμένης τοποθεσίας, ώστε να μην χρειάζεται ανοιχτό GPS (τοποθεσία) αν ο χρήστης είναι στην περιοχή που βρίσκεται συνήθως – συμβάλει στην εξοικονόμηση μπαταρίας.
  • Ενότητα με συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις για επίλυση αποριών.
  • Εμφάνιση τιμών Φυσικού Αερίου (η μοναδική εφαρμογή που υποστηρίζει αυτό το καύσιμο – για την ώρα πρατήρια σε Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη) και προσθήκη νέων εταιριών όπως VALIN, WIN και FISIKON.
  • Ακόμη μικρότερο μέγεθος εφαρμογής για εξοικονόμηση κύριας μνήμης.

Η εφαρμογή fuelGR για Android κυκλοφορεί από το Δεκέμβριο του 2015 και έχει δημιουργηθεί από τους Φώτη Κόκκορα (Καθηγητή Εφαρμογών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας) και Ντέμο Δημήτρη (απόφοιτο του ίδιου Τμήματος). Δείχνει σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων της Ελληνικής αγοράς με βάση δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Σε αυτό, οι πρατηριούχοι οφείλουν βάσει Νόμου (ΦΕΚ 975/Β/30-06-2010, ΦΕΚ 2090/Β/31-07-2014) να δίνουν τις ισχύουσες για το πρατήριό τους τιμές.

Advertisement
Advertisement

Το fuelGR βλέπει τη θέση του χρήστη μέσω της υπηρεσίας τοποθεσίας του κινητού (GPS) και ζητά δεδομένα τιμών για την ευρύτερη περιοχή. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει τις εταιρίες που επιθυμεί, το είδος καυσίμου και αν αυτό θα είναι premium ή όχι, κτλ. Η εφαρμογή κάνει εκτίμηση της απόστασης μεταξύ χρήστη και πρατηρίου και της κατανάλωσης για μετάβαση στο πρατήριο. Ένα φτηνό πρατήριο που όμως βρίσκεται μακριά, δεν είναι φτηνό όσο φαίνεται γιατί υπάρχει και το κόστος μετάβασης σε αυτό! Άλλες δυνατότητες είναι η λήψη κατευθύνσεων για μετάβαση στο πρατήριο και η προβολή φωτογραφιών του πρατηρίου μέσω της υπηρεσίας Google StreetView.

Εκτός από το fuelGR για Android η ομώνυμη οικογένεια εφαρμογών περιλαμβάνει τη web έκδοση (για χρήση με browser – https://fuelgr.gr/web/ ) που υλοποίησε ο Θάνος Πηγαδάς, την winPhone 8 έκδοση (Τάσος Θεοδοσίου) και την Windows Desktop έκδοση (Ντέμος Δημήτρης). Αυτές οι εκδόσεις ως παλαιότερες, είναι λίγο υποδεέστερες σε δυνατότητες σε σχέση με την Android έκδοση.

Οι εφαρμογές (όλες δωρεάν) έχουν συνολικά πάνω από 100 χιλιάδες λήψεις και τουλάχιστον 50 χιλιάδες ενεργούς χρήστες, μεταξύ των οποίων και πολλούς επαγγελματίες που το έχουν κάνει καθημερινό εργαλείο της δουλειάς τους. Αποτελούν ακόμη ένα παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που υπάρχει στα ανοιχτά και δημόσια δεδομένα που η επιστημονική κοινότητα ζητά συνεχώς από τους κρατικούς φορείς να κάνουν διαθέσιμα με σωστό τρόπο, για αξιοποίηση.

Advertisement

Περισσότερα για το fuelGR θα βρείτε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής ΕΔΩ

 

Advertisement