Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Φρένο” στο 10άρι κιβώτιο από την Volkswagen

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Φρένο” στο 10άρι κιβώτιο από την Volkswagen

ΝΕΑ

“Φρένο” στο 10άρι κιβώτιο από την Volkswagen

ΝΕΑ

Η Volkswagen επιβεβαίωσε το γεγονός ότι τα σχέδια της για ένα 10 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη αναβάλλονται. Ο διευθυντής κινητήρων της γερμανικής εταιρίας, Friedrich Eichler δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατέστρεψα ο ίδιος το πρωτότυπο σχέδιο πριν από δυο περίπου μήνες». 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τόσο η Volkswagen, όσο η General Motors αλλά και η Ford είχαν ανακοινώσει πίσω στο 2013 την πρόθεσή τους για άμεση εξέλιξη αυτόματων κιβωτίων 9 και 10 σχέσεων που θα χρησιμοποιούνταν σε κινητήρες μεγάλου κυβισμού. Κάποιες από αυτές, έκαναν λόγο τότε και για πιθανή συνεργασία μεταξύ τους προκειμένου να συγκρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα το κόστος κατασκευής. Τα μοναδικά μοντέλα που είδαμε να δέχονται τον “καρπό” αυτού του γάμου ήταν τα Chevrolet Malibu, η Camaro ZL1 όπως επίσης και το Ford F-150 Raptor.

Από την άλλη, η Volkswagen προφανώς δεν εντάχθηκε σε αυτή τη συνεργασία, για να έρθει τις προάλλες και η αλλαγή ρότας, μέσω επίσημων δηλώσεων, πως το πλάνο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. Ωστόσο, δεν υπήρχε ακριβής αιτιολόγηση γιατί δεν προχώρησε το project του αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων από τη γερμανική εταιρία. Εικάζουμε πάντως, πως δεν ευοδώθηκε κάποια συνεργασία η οποία θα έριχνε το κόστος παραγωγής, αλλά και την ομολογούμενη στροφή της φίρμας στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement